GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kina će drastično ograničiti visinu ugovora za strane nogometaše

Kina će drastično ograničiti visinu ugovora za strane nogometaše
OGRANIČENJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.12.2020 / 16:57
Autor: SEEbiz / H
PEKING - Kineski nogometni savez (CFA) odlučio je uvesti ograničenja na primanja stranih igrača u kineskim klubovima na tri milijuna eura godišnje u bruto iznosu, čime Kina prestaje biti obećana zemlja za nogometne zvijezde koje su odlučile zanemariti kvalitetu igre zbog visokih primanja.

Odluka će stupiti na snagu 1. siječnja 2021., a odnosit će se na sve strane igrače, uključujući i one koji već igraju u Kini.

"Cilj nam je obuzdati investicijske balone u našem prvenstvu te promovirati zdravi i održivi razvoj profesionalnog nogometa", priopćili su iz Kineskog nogometnog saveza.

No, isto je tijelo obznanilo da će igrači, čija primanja prelaze granicu od tri milijuna eura, moći s klubom "potpisati dodatni ugovor o načinu isplate nastale razlike", ne pojašnjavajući model po kojem će to biti u praksi izvedeno.

Predviđene kazne za kršenje novog financijskog ograničenja kreću od oduzimanja bodova do izbacivanja momčadi u niži rang natjecanja.

"Bez obzira na značaj kluba i slavu igrača, strogo ćemo se provoditi ovo pravilo", upozorio je predsjednik Kineskog nogometnog saveza Chen Xuyuan.

Nekadašnji napadač argentinske reprezentacije Carlos Tevez svojevremeno je smatran najbolje plaćenim nogometašem svijeta, a prema medijskim napisima za angažman u klubu Shanghai Shenhua u sezoni 2017./2018. zaradio je 38 milijuna eura.

Kineski savez je odlučio da će ugovori domaćih igrača biti ograničeni na pet milijuna jena, odnosno 630.000 eura godišnje.

Tagovi: Kineska nogometna liga, Kineski nogometni savez
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE