GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kiks Atalante, Inter novi prvak Italije

Kiks Atalante, Inter novi prvak Italije
SERIE A
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.05.2021 / 17:43
Autor: SEEbiz / H
MILANO - Četiri kola prije kraja prvenstva milanski Inter je osigurao 19. naslov talijanskog nogometnog prvaka, ali tek prvi u posljednjih 11 godina.

Četiri kola prije kraja prvenstva Inter ima nedostižnih 13 bodova više od Atalante koja je u nedjelju remizirala na gostovanju kod Sassuola 1-1. Atalanta je imala jedanaesterac u 76. minuti kojim je mogla produžiti nadu u borbi za 'scudetto', međutim Luis Muriel nije uspio zabiti.

Atalanta je povela u 32. minuti golom Robina Gosensa, a izjednačio je Domenico Berardi iz kaznenog udarca u 52. minuti. Dodajmo kako su obje ekipe završile utakmicu s igračem manje. Gosti su već od 22. minute igrali bez isključenog Pierluigija Gollinija, a kod Sassuola "pocrvenio" je Marlon u 74. minuti.

Mario Pašalić i Boško Šutalo nisu igrali za goste.

Inter u čijim redovim igraju hrvatski reprezentativci Ivan Perišić i Marcelo Brozović je posljednji naslov prvaka osvojio 2010. godine, godinu potom je slavio Milan, a posljednjih devet godina je prvak bio Juventus.

Kiksao je i Napoli odigravši tek 1-1 na svom travnjaku protiv Cagliarija ispustivši važne bodove u borbi za Ligu prvaka.

Domaćin je poveo u 13. minuti preko Victora Osimhena, a izjednačio je Nahitan Nandez u četvrtoj minuti nadoknade.

Bologna i Fiorentina su odigrali sjajnu utakmicu u kojoj su gosti imali 1-0, 2-1 i 3-2, ali je na koncu završilo 3-3.

Sva tri gola za domaći sastav zabio je Rodrigo Palacio (31, 71, 84), dok su strijelci za "Viole" bili Dušan Vlahović (22-11m, 73) i Giacomo Bonaventura (64).

U prvom nedjeljnom susretu Lazio je pobijedio Genou sa 4-3 ostavši u igri za plasman u Ligu prvaka.

Bila je to utakmica u kojoj je domaćin vodio 2-0 i 4-1, ali je na koncu spašavao tri boda nakon što je Genoa deset minuta prije kraja susreta smanjila na 4-3.

Golove za "nebesko-plave" zabili su Joaquin Correa (30, 56), Ciro Immobile (43-11m) i Luis Alberto (48), dok su za Genou zabili Adam Marušić (47-ag), Gianluca Scamacca (80-11m) i Eldor Šomurodov (81) na asistenciju Milan Badelja.

Badelj je za goste odigrao cijeli susret, dok je Marko Pjaca ušao u igru u drugom poluvremenu.

Inter vodi na ljestvici sa 82 boda, Atalanta i Milan imaju po 69 bodova, a Napoli na četvrtoj poziciji ima 67 bodova.

Juventus na petom mjestu ima 66 bodova i utakmicu manje.

Tagovi: Inter, Atalanta, Serie A, Ivan Perišić, Marcelo Brozović, Robina Gosens, Sassuolo, Domenico Berardi
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE