GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kek otkrio zašto je odbio ponudu Dinama

Kek otkrio zašto je odbio ponudu Dinama
OTKRIĆA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.07.2020 / 15:48
Autor: SEEbiz / Sportske novosti
ZAGREB - Nesuđeni trener Dinama Matjaž Kek u Mariboru je s obitelji. Početkom sljedećeg tjedna dolazi na odmor u Hrvatsku.

U izjavi za Sportske novosti otkriva zašto je odbio ponudu Dinama.

- Nemam puno toga za dodati nakon što se oglasio Slovenski savez i predsjednik Radenko Mijatović. Vidite, kad se dobije Dinamova ponuda, treba se dobro razmisliti, stvar razgledati iz različitih kutova. Dinamo je gigant na ovim prostorima, tako da kad stigne poziv da preuzmete klupu takvog kluba mora se zastati, promisliti. Te, jasno, porazgovarati s ljudima s kojima imaš trenutačni ugovor, to je Slovenski savez. Zato sam uzeo time-out nakon ponude iz Zagreba, htio sam se konzultirati sam s sobom i s ljudima iz našeg saveza. Trebao sam donijeti bitnu oduku. Donio sam je, kraj znate, zar ne?

Što je na koncu prevagnulo?

- Nisam mogao pogaziti riječ koju sam dao našem savezu i predsjedniku u onom trenutku kad sam prekinuo s Rijekom i potpisao ugovor kao izbornik Slovenije.

Je li vas na bilo koji način predsjednik Radenko Mijatović nagovorio da ostanate izbornik?

- Ne, nije me on nagovorio, nije me nitko nagovorio, to je bila samo moja odluka. Nisam imao nikakvih rokova, niti sa strane Dinama, niti sa strane Slovenskog saveza. Nitko mi nije rekao da se do određenog trenutka moram odlučiti. Kad sam sve stavio na vagu, odlučio sam ostati izbornik. Znate, kad je Dinamo u pitanju, onda se zaista mora vagati, jer je to velikan ovih prostora.

Mnogi su kalkulirali da ste možda odustali od Dinama jer ste se plašili reakcija slovenske javnosti?

- Ne, pa nikada ne možeš sve zadovoljiti. Jednostavno se radilo o mojoj načelnosti. Uvijek sam slušao sebe, uvijek sam sam donosio odluke i uvijek mi je moja riječ bila važnija od bilo kojeg potpisa ugovora. Dogovor je za mene bio svetinja. Mislim da vam kažem iskreno... Ne bih se dobro osjećao da sam pogazio svoju riječ koju sam dao Slovenskom savezu.

Tagovi: Matjaž Kek, Dinamo, Slovenski nogometni savez, Radenko Mijatović
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE