GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kek objavio popis za utakmice protiv Slovačke, Malte i Hrvatske

Kek objavio popis za utakmice protiv Slovačke, Malte i Hrvatske
POPIS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.08.2021 / 16:28
Autor: SEEbiz / H
BRDO KOD KRANJA - Slovenski nogometni izbornik Matjaž Kek je u utorak na Brdu kod Kranja objavio popis igrača na koje računa za kvalifikacijske utakmice za SP 2022. protiv Slovačke i Malte kod kuće i protiv Hrvatske u gostima.

Slovenska reprezentacija će u rujnu odigrati tri kvalifikacijske utakmice, najprije će u Stožicama gostovati Slovačka 1. rujna, zatim Malta 4. rujna, a onda Slovenci 7. rujna putuju u Split gdje ih čeka Hrvatska.

U skupini H nakon tri kruga vode Hrvatska i Rusija s po šest bodova, Slovačka ima pet bodova, Cipar četiri, Slovenija tri, a Malta jedan. Na SP u Kataru ide prvoplasirani iz svake skupine, dok drugoplasirani ide u dodatne kvalifikacije.

"Nemam što filozofirati. Cilj su tri boda. Svjesni smo snage Slovaka koji su na Europskom prvenstvu pokazali neke dobre stvari. Potreban nam je kontinuitet ako želimo dobiti mogućnosti za veliko natjecanje. Svakako ćemo s moje strane pokušati koristiti igrače pametnije jer je činjenica da je treća utakmica bila problem u prvom ciklusu. Ovdje nas čeka i treća utakmica u šest dana”, rekao je Kek na konferenciji za novinare.

"Ali ako želimo da se o nama priča u pozitivnom kontekstu, moramo doći do bodova. No grupa je pokazala da će biti teško doći do bodova. Ne možete samo postići bodove. Usredotočeni smo na prvu utakmica, ne zanima nas drugi izazov, igrali smo s njima već u nekim prethodnim kvalifikacijama. Imaju imena koja bi vas trebala zanimati, ali i na našem popisu su imena s težinom koja su dokazala da mogu igrati dobro za nas ", dodao je Kek.

Protiv Hrvatske je Slovenija već odigrala jednu utakmicu u kvalifikacijama, slavili su Slovenci 1-0. To je bila jedina pobjeda Slovenije protiv Hrvatske do sada, prije toga je upisala šest poraza i tri neodlučena rezultata.

Popis igrača za utakmice protiv Slovačke, Malte i Hrvatske:

Vratari: Jan Oblak (Atletico Madrid), Vid Belec (Salernitana), Igor Vekić (Bravo);
Obrana: Miha Mevlja (Alanyaspor), Petar Stojanović (Empoli), Nejc Skubic (Konyaspor), Aljaž Struna (Montreal), Jure Balkovec (Karagumruk), Miha Blažič (Ferencvaros), Jon Gorenc Stanković (Sturm), Mario Jurčević (Osijek);
Vezni red: Jasmin Kurtić (Paok), Miha Zajc (Fenerbahče), Jaka Bijol (CSKA Moskva), Leo Štulac (Empoli), Sandi Lovrić (Lugano), Adam Gnezda Čerin (Rijeka), Žan Rogelj (Tirol);
Napad: Josip Iličić (Atalanta), Andraž Šporar (Sporting), Damjan Bohar (Osijek), Luka Zahović (Pogon Szczecin), Jan Mlakar (Hajduk), Benjamin Šeško (Salzburg).

Tagovi: Matjaž Kek, slovenska nogometna reprezentacija, Jan Oblak
PROČITAJ I OVO
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
TRENERI
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
RIM - Roma je i službeno potvrdila da će dosadašnji trener Vučice Daniele De Rossi voditi ekipu Rome i u narednoj sezoni.
Ancelotti: Pep je džentlmen
POŠTOVANJE
Ancelotti: Pep je džentlmen
MANCHESTER - Svi su nas otpisali, rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti, ali Real nikad ne umire, poručio je talijanski stručnjak nakon izbacivanja Manchester Cityja.
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE