GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Katastrofa Slavena Bilića

Katastrofa Slavena Bilića
PREMIERSHIP
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.12.2020 / 17:20
Autor: SEEbiz / H
BIRMINGHAM - WBA je na domaćem terenu poražen od Crystal Palacea 1:5 u 11. kolu engleskog Premiershipa te je tako ostao u zoni ispadanja i nakon ovog susreta.

Crystal Palace je bolje otvorio utakmicu usprkos tome što je WBA od prve minute krenuo s pritiskom na svaku loptu. Momčad Slavena Bilića izlazila je s puno igrača na polovicu gostiju kako bi pokušala što ranije doći do gola, ali to ju je na kraju koštalo.

Već u prvih osam minuta su Bilićevi igrači dva puta izgubili loptu u opasnoj zoni, a nakon drugog puta je Crystal Palace uspio iznuditi slobodan udarac.

Izveo ga je Luka Milivojević. Srpski nogometaš odigrao je loptu široko na bok za Zahu koji je ubacio u kazneni prostor, a nesretni branič WBA Darnell Furlong se našao na kraju te lopte i matirao vlastitog vratara.

West Brom je bitno podigao razinu igre nakon primljenog gola i dominirao terenom pa je tako već u 14. minuti imao dobru priliku za pogodak.

Stigla je lopta s lijeve strane napada za Pereiru koji se našao na oko 11 metara od gola Palacea i opalio iz voleja, ali Guaita je obranio udarac bez većih problema.

Samo četiri minute kasnije vrlo slična akcija. Phillips je ubacio s lijeve strane, a Furlong je bio najviši u skoku i glavom pucao po golu. Lopta je odsjela na gredi i spasila Palace.

Sve do 30. minute West Brom je dominirao, a onda je nagrađen i golom. Ušao je WBA s nekoliko igrača u kazneni prostor Palacea, a najveći posao odradio je Furlong koji je probio bok i onda asistirao za Gallaghera koji je s desetak metara lijepo zabio za 1:1.

Već dvije minute nakon gola - šok! Prvo je Pereira dobio žuti karton zbog opasnog starta na Patricku van Aanholtu, a onda je sudac Paul Tierney odlučio promijeniti odluku. Nakon pregleda VAR-a sudac Tierney dosudio je crveni karton pa je WBA ostao s igračem manje.

Bez obzira na to, WBA se nije raspao do kraja prvog dijela. Palace je imao više loptu i redovito napadao, ali najbolju priliku do kraja prvog dijela imala je Bilićeva momčad.

Ni iz čega se pojavila šansa pred golom Palacea. Stigao je centaršut u kazneni prostor i lopta je u gužvi došla do Karlana Granta koji je sa svega nekoliko metara tukao po golu Palacea. Udarac je završio u bloku pa u korneru, nakon kojeg je dosuđen kraj prvog dijela.

Bilić je odmah ne početku drugog poluvremena uveo Filipa Krovinovića umjesto Gradyja Diangane kako bi dobio na trkačkom dijelu u veznoj liniji i činilo se da je WBA i dalje u igri.

West Brom je u drugo poluvrijeme izašao kao da nema igrača manje. Nadigravao se s Palaceom i pokušavao napasti kako bi došao do novog gola. Ipak, u 55. i 60. minuti Palace je riješio utakmicu.

Prvo je zabio Zaha. Milivojević je ubacio iz kornera na drugu stativu do Garyja Cahilla, ovaj je prebacio u sredinu gdje je bio Benteke, čiji udarac je završio u bloku. Nakon tog pokušaja lopta se odbila izvan kaznenog prostora i malo kružila oko obrane West Broma, a onda je Zaha neobranjivo pogodio u dalji kut gola Sama Johnstonea.

Drugi gol djelo je Christiana Bentekea. Izigrali su nogometaši Palacea cijelu obranu WBA-a nakon kontranapada, a desnu stranu obrane probio je Patrick van Aanholt te ubacio na pet metara od gola. Benteke je čekao loptu i samo se naklonio za 3:1.

U 69. minuti stigla je potvrda poraza. Eze je uzeo loptu na 30-ak metara od gola WBA-a i sjurio se u kazneni prostor. Nakratko je izgubio kontrolu nad loptom, ali nije ju izgubio jer je prvi do nje došao Zaha koji je zabio novi pogodak.

Konačni rezultat postavio je Benteke svojim drugom golom na utakmici u 83. minuti. Clyne je probio lijevu stranu obrane West Broma i ubacio u kazneni prostor, gdje je bio Batshuayi koji je propustio loptu do Bentekea, a Belgijac je mirno zabio.

WBA je nakon ovog poraza ostao 18. sa šest bodova, a Crystal Palace je skočio na 11. mjesto i uključio se u borbu za mjesta koja vode u Europu. Bilića u sljedećem kolu čeka gostovanje kod Newcastlea, a Crystal Palace dočekuje Tottenham.

Tagovi: Slaven Bilić, West Bromwich Albion
PROČITAJ I OVO
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
TRANSFERI
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
ZAGREB - Dani Olmo je blizu povratka u Barcelonu, deset godina nakon što je njenu akademiju La Masiju napustio kako bi otišao u Dinamo.
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE