GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kanarski otoci se nude za nastavak španjolskog prvenstva

Kanarski otoci se nude za nastavak španjolskog prvenstva
PONUDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.04.2020 / 11:05
Autor: SEEbiz / H
MADRID - Udruga hotelijera s Kanarskih otoka (Ashotel) predložila je da se španjolsko prvenstvo nastavi i odigra na tom otočju uz zapadnu obalu Afrike jer je udaljeno od španjolskog kopna inficiranog koronavirusom.

Ashotelov predsjednik Jorge Marichal poslao je pismo predsjednicima Španjolskog nogometnog saveza i La Lige, organizatora prvenstva.

„Udaljenost je djelomično zaštitila otoke od širenja koronavirusa, za razliku od onoga što se dogodilo nažalost u drugim dijelovima španjolskog teritorija“, napisao je Marcichal.

„Raspoložemo s dovoljno nogometnih terena, s dozvolom za igranje prve lige, a također imamo i terene za fizičku pripremu igrača“, dodao je.

Španjolski nogometni savez i La Liga još uvijek mu nisu odgovorili.

Na sedam Kanarskih otoka inficiralo se koronavirusom 1.860 osoba od ukupno 153.222 u Španjolskoj. Preminulo ih je 94 od ukupno 15.447 u zemlji.

Španjolsko nogometno prvenstvo zaustavljeno je 13. ožujka kada je proglašeno izvanredno stanje u zemlji, a predsjednik španjolske lige Javier Tebas rekao je u utorak kako bi se trebalo nastaviti 29. svibnja ili kasnije u lipnju. „Nema govora o tome da se ne nastavi“, rekao je Tebas na konferenciji za medije.

„Kako bi smo znali hoće li se prvenstvo nastaviti korisnije je slušati što kaže ministarstvo zdravstva nego gospodin Tebas“, rekla je Irene Lozano, predsjednica odbora za sport u španjolskoj vladi, za radijsku postaju COPE.

U četvrtak je parlament potvrdio produženje izvanrednog stanja do 26. travnja, a premijer Pedro Sánchez je rekao da će tada vjerojatno morati tražiti novo produženje za dodatnih petnaest dana.

Jedanaest kola prije kraja prvenstva vodeća Barcelona ima 58 bodova, dva više od Real Madrida. Najpoznatiji klub s Kanarskih otoka, Las Palmas, natječe se u drugoj ligi nakon što je u svibnju 2018. godine ispao iz prve lige.

Tagovi: Kanarski otoci, Ashotel, Jorge Marichal, Javier Tebas, koronavirus u Španjolskoj, La Liga,
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE