GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kanađani odbili igrati protiv Paname

Kanađani odbili igrati protiv Paname
SPOROVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.06.2022 / 07:35
Autor: SEEbiz / H
VANCOUVER - Pripremna utakmica Kanade za Svjetsko prvenstvo 2022. protiv Paname otkazana je u nedjelju zbog štrajka kanadskih reprezentativaca koji nisu htjeli igrati dok se ne riješi spor sa Savezom oko financijskih naknada.

Kanadski nogometaši, koji će na SP-u igrati u skupini s Hrvatskom, nisu željeli trenirati u petak i subotu, a potom su odbili i nastup protiv Paname u nedjelju dok se ne riješi spor s nogometnim savezom oko financijskih naknada.

Kanadski reprezentativci već mjesecima čekaju dogovor oko raspodjele novca zarađenog plasmanom n SP u Katar.

Navodi se kako je Kanadski nogometni savez zaradio 10 milijuna dolara, a savez nudi igračima 10 posto tog iznosa. No oni traže najmanje 40 posto iznosa koji bi se podijelio među 33 igrača zavisno o broju nastupa. Igrači traže i dogovor oko paketa putovanja za članove obitelji, ali i zahtjev da ženska reprezentacija dobije jednake naknade za utakmice kao i muške kolege.

"U ožujku smo pokrenuli razgovore o ugovoru s Canada Soccerom. Zbog toga što su čelnici odgađali pregovore i uzimali godišnji odmor, pregovarački proces se nepotrebno odugovlačio. Zbog toga smo, iako nevoljko, odlučili ne igrati našu utakmicu protiv Paname," poručili su reprezentativci.

Kanađanima je tako propala i druga utakmica jer je prvotno trebala igrati protiv Irana, ali je i taj susret otkazan. Kanadski nogometni savez nije ponudio obrazloženje ove odluke, a pretpostavlja se kako je podlegnuo pritisku političara i obitelji stradalih u rušenju putničkog zrakoplova kojega je oboila Iranska revolucionarna garda u blizini Teherana u siječnju 2020. godine.

Premijer Jutin Trudeau ranije je kazao kako smatra "lošom idejom" pozvati iransku reprezentaciju u Kanadu. Umjesto Irana dogovorena je utakmica protiv Paname, ali niti ona nije odigrana.

Idući nastup Kanada bi trebala imati protiv Curacaa u Vancouveru u četvrtak, a zatim u Hondurasu je 13. lipnja u CONCACAF Ligi nacija.

Podsjetimo Hrvatska i Kanada igrat će u 2. kolu skupine F Svjetskog prvenstva 27. studenoga u Al Rayyanu.

Tagovi: Kanada, Panama, Canada Soccer
PROČITAJ I OVO
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
TRENERI
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
RIM - Roma je i službeno potvrdila da će dosadašnji trener Vučice Daniele De Rossi voditi ekipu Rome i u narednoj sezoni.
Ancelotti: Pep je džentlmen
POŠTOVANJE
Ancelotti: Pep je džentlmen
MANCHESTER - Svi su nas otpisali, rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti, ali Real nikad ne umire, poručio je talijanski stručnjak nakon izbacivanja Manchester Cityja.
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE