GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Juventusovo ispadanje loša vijest za navijače Dinama

Juventusovo ispadanje loša vijest za navijače Dinama
LIGA PRVAKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.08.2020 / 08:36
Autor: SEEbiz / Index.hr
ZAGREB - Juventus je u petak slavio protiv Lyona 2:1 u Torinu na krilima sjajnog Cristiana Ronalda koji je zabio oba pogotka za talijanskog prvaka, ali to nije bilo dovoljno.

Momčad Maurizija Sarrija izgubila je prvu utakmicu osmine finala u Francuskoj 1:0 pa je ova pobjeda bila dovoljna samo za ispadanje na račun gola u gostima koji je Lyon imao na svojoj strani.

Osim što je ovo ispadanje bolno za navijače Juventusa i Maurizija Sarrija, koji je sada korak od otkaza u Torinu, slaviti ga neće ni navijači Dinama.

Naime, Dinamo je u osmini finala Lige prvaka morao navijati za Juventus i Barcelonu. Dinamo je mogao automatski preskočiti jednu europsku stepenicu u slučaju da se Lyon ili Napoli ne plasiraju na Final Eight Lige prvaka.

S obzirom na to da se Lyon uspio plasirati, bez obzira dokud dogurao u nastavku, Dinamo će morati igrati 2. kolo kvalifikacija za sljedeću sezonu Lige prvaka.

Za Dinamo je bitno i da Napoli i Lyon ne osvoje Ligu prvaka, ako se već i oba kluba plasiraju u četvrtfinale. U tom slučaju Ajax će se plasirati izravno u skupine, a hrvatski prvak sigurno biti nositelj u svim pretkolima.

U drugom i trećem kolu kvalifikacija za Ligu prvaka igrat će se samo jedna utakmica, domaćin će biti odlučen ždrijebom, a Dinamo će biti nositelj.

U play-offu će se igrati dvije utakmice i Dinamo će i ondje biti među četiri nositelja (ako Ajax ode izravno u grupnu fazu) s Red Bullom, Olympiakosom i Celticom. Ždrijeb trećeg pretkola na rasporedu je 31. kolovoza.

Hrvatska će sljedeće sezone imati dva predstavnika u Ligi prvaka, a doprvak Lokomotiva će nastupiti u 2. kvalifikacijskom kolu ligaškog puta. Potencijalni rivali su joj AZ, Bešiktaš, Plzen i Rapid.

Tagovi: Juventus, Lyon, Dinamo, Liga prvaka, Napoli
PROČITAJ I OVO
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
Engleska na Euru bez vratara Johnstonea
HENDIKEP
Engleska na Euru bez vratara Johnstonea
LONDON - Engleska nogometna reprezentacija mogla bi imati dosta problema s vratarskom pozicijom na skorašnjem Europskom prvenstvu nakon što je postalo poznato da u Njemačkoj neće moći braniti Samuel Johnstone.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE