GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jovićević: Modrić je čudo

Jovićević: Modrić je čudo
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.10.2022 / 10:54
Autor: SEEbiz / H
MADRID - Pred Šahtarom iz Donjecka sutra je u sklopu trećeg kola grupne faze Lige prvaka gostovanje na Santiago Bernabeu.

Za igrače ukrajinskog kluba ovo će biti prilika za dokazivanje protiv najvećih zvijezdi svijeta, a za hrvatskog trenera na njihovoj klupi, Igora Jovićevića, ovo će biti povratak na stadion kluba za koji je nastupao od 1991. do 1995. O brojnim temama kao što je ratno stanje u zemlji, veliki egzodus igrača, ali i sam povratak u Španjolsku, 48-godišnji Hrvat govorio je u intervjuu za španjolski AS.

- Radim u velikom klubu i sve nam je pomno isplanirano. Ipak, na jednu stvar ne možemo utjecati, a to je emocionalno stanje nogometaša. Kad živite u hotelu, avionu, vlaku i autobusu umjesto kod kuće, gubite puno energije i koncentracije jer ne znamo što nas čeka u idućem trenutku - rekao je Jovićević.

Novinare AS-a zanimala je pozadine priče zbog koje se hrvatski strateg vratio u Ukrajinu, u trenutku kad je zemlju zahvatio rat?

- Odlučio sam se vratiti u Ukrajinu jer sam ovdje igrao i trenirao i volim mentalitet te zemlje. Jako su dobre volje i kad vide da se angažiraš, daju ti sve. Osjećao sam dug, koji sam morao vratiti. Napravili smo sinergiju i jači smo, borimo se zajedno.

Klub iz Donjecka uvijek je bio poznat po snažnoj brazilskoj koloniji. Kroz klupsku povijest igrala su brojna imena koja su kasnije ostavila trag u europskim velikanima, kao što su Willian, Fernandinho, Douglas Costa, Luiz Adriano, a posljednji na listi bio je David Neres koji je nakon samo jedne sezone otišao u Benficu. Nije on jedini, još petorica Brazilaca ljetos su napustili klub, dok ih je jednako toliko otišlo na posudbu. Momčad koja je nekad bila prepuna stranaca, danas ih ima samo tri, a dvojicu je doveo sam Jovićević:

- U predsezoni sam upoznao mnogo mladih Ukrajinaca koji su se vratili s posudbe jer nikad nisu imali mjesto u Šahtaru. Uspio sam dovesti još dva stranca koja sam već poznavao, Brazilca Taylora, koji je bio u PAOK-u i trenirao sam ga u Dnjipru, i Hrvata Đuraseka, kojeg sam imao u zagrebačkom Dinamu. Tu je i Lassina Traoré iz Burkine Faso, koja je odlučio ostati s nama.

Iako govori kako u Madrid dolaze kao autsajderi, pogotovo zato što Real u prvih deset utakmica ove sezone ima čak devet pobjeda i jedan remi, veseli ga povratak u prostorije kluba za koji je nastupao prvih pet godina početkom devedesetih. Sada je tamo jedan drugi Hrvat, kapetan reprezentacije, osvajač zlatne lopte i brojnih trofeja, Luka Modrić. Jovićević se raduje što će vidjeti hrvatskog maestra na terenu, a prisjetio se jedne anegdote iz prošlosti

- Bilo je to negdje 2017. godine, kad sam preko prijatelja iz Španjolske uspio razgovarati s Lukom. Tražio sam ga njegov dres, ali se nismo uspjeli sresti, pa sam mu zadnji put u šali rekao da će mi ga pokloniti kad bude imao 40 godina i bude igrao za Los Angeles Galaxy... Eto, sudbina je htjela da je tako sada. Ovo što Modrić radi, igra na ovoj razini u svojim godinama i u najboljem klubu na svijetu, nitko nije napravio. Ni Iniesta ni Xavi, recimo, koji su puno ranije otišli u druge klubove. Obožavam ga i čast mi je vidjeti ga s Hrvatskom, on je definicija lidera - zaključio je.

Nakon dva odigrana kola Šahtar je drugi u skupini F, s dva boda manje od Reala, a posebno je impresivno bilo otvaranje grupe kad su u Leipzigu s 4:1 isprašili Red Bull. U idućem su kolu remizirali s Celticom 1:1.

Tagovi: Igor Jovićević, Šahtar, Real Madrid, Luka Modrić
PROČITAJ I OVO
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
KADROVI
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
SPLIT - Petnaestak dana nakon odlaska Lukše Jakobušića iz Hajduka, navodno je poznat i njegov nasljednik.
Još jedan velikan u utrci za Danija Olma
TRANSFERI
Još jedan velikan u utrci za Danija Olma
LEIPZIG - Njemački mediji već se danima bave nagađanjima gdje će Dani Olmo nastaviti karijeru. Red Bull Leipzig njegovom će prodajom zaraditi 60 milijuna eura, a od tog transfera Dinamo će dobiti nešto više od šest milijuna eura.
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
EURO
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
ZAGREB - Europska nogometna unija (UEFA) dopustit će izbornicima da u reprezentacije za Europsko prvenstvo u Njemačkoj pozovu 26 umjesto dosadašnja 23 igrača, objavili su britanski mediji.
Hrvatski boksač koji je napadnut u Beogradu odustao od četvrtfinala EP-a
BOKS
Hrvatski boksač koji je napadnut u Beogradu odustao od četvrtfinala EP-a

ZAGREB - Hrvatski boksački savez (HBS) u utorak je objavio da reprezentativac Nikica Radonić neće nastupiti u četvrtfinalu kategorije do 86 kg Europskog boksačkog prvenstva u Beogradu, koje je prema rasporedu bilo zakazano za srijedu, 24. travnja.

Pjaca: Neću imati milosti za Dinamo
PORUKE
Pjaca: Neću imati milosti za Dinamo
RIJEKA - "Kao uvijek, idemo na pobjedu. Optimističan sam, mislim da će s gležnjom za tjedan dana biti sve u redu."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE