GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Josip Varvodić novi predsjednik Hrvatskog plivačkog saveza

Josip Varvodić novi predsjednik Hrvatskog plivačkog saveza
PROMJENE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.09.2022 / 20:42
Autor: SEEbiz
TUHELJSKE TOPLICE – Josip Varvodić novi je predsjednik Hrvatskog plivačkog saveza. Odlučeno je to na izvanrednoj Skupštini Hrvatskog plivačkog saveza koja je danas održana u Termama Tuhelj.

Sada već bivši predsjednik HPS-a Vladislav Veselica s čelne pozicije hrvatskog plivanja odstupio je na vlastiti zahtjev.

Vladislav Veselica zatražio je razrješenje s mjesta predsjednika Hrvatskog plivačkog saveza budući da zbog sve brojnijih poslovnih obveza nije u mogućnosti maksimalno se posvetiti potrebama Hrvatskog plivačkog saveza. Za vrijeme svog mandata Veselica je HPS uključio u program FINA-e „Swimming for all – swimming for life“, kao i pokrenuo program razvoja plivača zasnovan na četiri Regionalna razvojna centra, ali i inicirao početak izrade „Strategije hrvatskog plivanja“. Vladislav Veselica najavio je kako će ostati prisutan u hrvatskom plivanju, ali ne više u funkciji predsjednika.

„Bila mi je iznimna čast biti predsjednik Hrvatskog plivačkog saveza u intenzivnom razdoblju kojemu smo svjedočili kroz prethodne, po mnogočemu izazovne, četiri godine. Suočeni s brojnim zaprekama, koje smo uspješno premostili zajedno, dokazali smo da je sportsko ponašanje te osobni integritet svakoga od nas ključ dugotrajnosti i opstojnosti. Posljednjih godina svjedoci smo brojnih negativnih pojava koje su se reflektirale i na plivanje, od globalne pandemije uzrokovane virusom COVID-19 zbog kojeg su nam bile onemogućene ili ograničene brojne osnovne aktivnosti, potresa u gradu Zagrebu, Petrinji i Sisku, rusko-ukrajinskog rata koji uzrokuje globalnu ekonomsku krizu što znatno utječe i na sport i na kvalitetu života. Iz svog mandata pamtit ću lijepe stvari koje smo postigli zajedno te se ovim putem svima zahvaljujem na povjerenju koje ste mi ukazali. Zbog poslovnih obveza nisam u mogućnosti dati onoliko sebe koliko smatram da je HPS zaslužio. Plivanje je dio mog identiteta, te ću i dalje ostati veliki promotor plivanja“, istaknuo je Vladislav Veselica.

Novi predsjednik Hrvatskog plivačkog saveza u četverogodišnjem mandatu bit će Josip Varvodić, koji je ranije ove godine izabran za dopredsjednika Europskog plivačkog saveza LEN-a. Riječ je o iznimnom uspjehu za hrvatsko, ali i za europsko plivanje u cijelosti, a zajedno s predsjednikom, Portugalcem Antoniom Silvom koji je nazočio i današnjoj Izvanrednoj izbornoj skupštini Hrvatskog plivačkog saveza, potiče veću transparentnost u plivanju, ali i u sportu općenito. Aktualni dopredsjednik LEN-a svoj će fokus sada usmjeriti i na hrvatski plivački sport te uz potporu bivšeg predsjednika i ostalih članova Saveza svoj rad usmjeriti na dobrobit hrvatskih plivača i promocije ovog sporta.
„Hvala dosadašnjem predsjedniku Vladislavu Veselici i Izvršnom odboru na kontinuiranoj podršci. Plivanje je vještina preživljavanje, a ne samo sport te smo svjesni da je potrebno poraditi na obuci neplivača upravo iz razloga što postoji relativno velik broj neplivača u školama. Također, nužno je unaprijediti život profesionalnih sportaša, kao i uvjete rada i razvoja njihovih trenera. Zbog toga smo svi ovdje“, naglasio je novi predsjednik Hrvatskog plivačkog saveza Josip Varvodić po završetku Skupštine.

Svoju podršku Josipu Varvodiću iskazao je i predsjednik LEN-a Antonio Silva koji je bio poseban gost današnje Skupštine. „Zahvaljujem svom prijatelju Vladislavu Veselici na dosadašnjoj potpori te računam na njegovu daljnju podršku u budućnosti hrvatskog i svjetskog plivanja. Ovim putem čestitam Josipu Varvodiću na izboru za novog predsjednika Saveza te se radujem našoj budućoj suradnji u unapređenju plivanja u Hrvatskoj, ali i svijetu“, rekao je Antonio Silva.

Osim Antonia Silve, u ime LEN-a te kao promatrač FINA-e Skupštini je nazočio i potpredsjednik Europskog plivačkog saveza Kyriakos Giannopoulos koji je naglasio: „Ovdje sam kao promatrač FINA-e zajedno s Antoniom Silvom s ciljem osiguravanja transparentnosti tijeka izborne skupštine. Ovim putem ističem kako je procedura provedena u skladu s aktima HPS-a i FINA-e te nam je zadovoljstvo svjedočiti demokratskom duhu i ozračju kakvo smo imali danas, a o čemu ćemo izvijestiti i predsjednika FINA-e, kao i članove FINA biroa. Od srca čestitam novom predsjedniku Hrvatskog plivačkog saveza, članovima Izvršnog odbora i članovima Nadzornog odbora te im želim sve najbolje u budućem radu na promicanju i razvoju plivanja.“

Osim novog predsjednika, na Izvanrednoj izbornoj skupštini izabrani su i novi članovi Izvršnog odbora koji sada čine Vladislav Veselica, Jadranka Orešković, Ivan Ćaleta, Davor Brdar, David Pavlinić, Joško Vučetić, Marina Gržinić-Burić i Marko Strahija. Također, u Nadzorni odbor HPS-a izabrani su Ivica Androić, Željko Oluić i Virna Jogunica. Završetkom Skupštine na kojoj je izabran novi predsjednik te članovi tijela Saveza započela je peta po redu Konvencija Hrvatskog plivačkog saveza koja će okupiti vodeće hrvatske trenere i druge dionike plivačkog sporta, a za koje je Savez priredio bogat stručni program u kojem će sudjelovati neki od najvećih domaćih i europskih autoriteta plivanja.

Tagovi: Josip Varvodić, Hrvatski plivački savez, Jadranka Orešković, Ivan Ćaleta, Davor Brdar, David Pavlinić, Joško Vučetić, Vladislav Veselica
PROČITAJ I OVO
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
Hajduk želi trenera iz Serie A
ŽELJE
Hajduk želi trenera iz Serie A
SPLIT - Priča o novom Hajdukovom treneru bit će aktualna sve dok s Poljuda ne puste 'bijeli dim'. Do tada će se nagađati tko će biti nasljednik Jure Ivankovića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE