GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Još jedan udarac za Damira Krznara

Još jedan udarac za Damira Krznara
DINAMO PRED UZVRAT
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.08.2021 / 07:48
Autor: SEEbiz / Sportske novosti
ZAGREB - Što će smisliti Damir Krznar u lovu na pothvat protiv Šerifa, odnosno, za koju će se opciju odlučiti, čime će pokušati iznenaditi? Vjerujemo da ćemo u srijedu vidjeti Dinamo u onom alternativnom sustavu, s trojicom igrača u zadnjoj liniji, jer, sad je trenutak da se nešto proba, da se ide na sve ili ništa.

Kao kad je Krznar protiv Tottenhama promijenio formaciju pa je iznenadio Spurse u Zagrebu, sad morao nešto slično napraviti protiv Šerifa. Dinamo je, podsjetimo, svoje dvije najbolje utakmice, ili najupečatljivije, u zadnje tri godine odigrao protiv Atalante (4:0) i Tottenhama (3:0), oba puta treneri, Bjelica odnosno Krznar, odlučili su se za neku alternativnu varijantu. Isprobao je Krznar sustav u drugom dijelu protiv Lokomotive, teško je ocijeniti kako je to funkcioniralo, ali nije bilo ništa lošije nego u prvom poluvremenu, štoviše, napadački je Dinamo bio opasniji i konkretniji pa sve nekako ukazuje da će to biti prvi Krznarov izbor.

Ali, sve planove Krznaru remete loše vijesti, najnovija je da je za utakmicu upitan i Kristijan Jakić. Dobio je udarac u srazu s Lokomotivom, zglob je bolan i Jakić nije siguran da će zaigrati, barem ne od prve minute protiv Šerifa. Ipak, svi vjeruju kako će do utakmice čvrsti Jakić biti dobro, da će biti spreman. Puno toga Krznar bi morao mijenjati ako neće imati niti njega, stoga je logičnije očekivati da će igrati, no samim time što u pripremi utakmice Dinamov trener mora razmišljati o ‘što ako’ opciji, dovoljna je briga. Kad već ionako nema Ademija. Da, kapetan, kako stvari stoje, neće igrati, sjedit će na klupi, ali pitanje hoće li tamo biti s idejom da i uđe u igri ili samo kao dodatna potpora suigračima.

Koga će Krznar postaviti u tu zadnju liniju, tko bi mogla biti trojica stopera. Siguran je Theophile-Catherine, migrena je prošlost, a koja dvojica između Ristovskog, Franjića i Moubandjea bi mogli biti uz njega? Protiv Lokomotive Ristovski je upao na Theophileovo mjesto, igrali su on, Franjić i Moubandje u drugom dijelu u obrani. S obzirom na vrlo lošu formu Moubandjea, ne bismo se čudili da baš on ispadne iz momčadi. Pa da se Krznar, recimo, na desnoj strani, ispred Ristovskog odluči za Kastratija, koji brzinom najbolje može parirati Šerifovim igračima.

Dinamo mora riskirati, izaći iz zone komfora, nema mjesta kalkulacijama, ide se na pobjedu i to visoku pobjedu. U sredini terena, što se imena tiče, ne bi trebalo biti promjena, bude li igrao bit će tamo Jakić, Ivanušec, Mišić, Majer i Oršić, koji će, odluči li se Krznar na spomenutu formaciju, imati zaduženja slična kao i protiv Tottenhama, morat će se vraćati po svojoj strani i zatvarati u defenzivi. No, radio je to i protiv Lokomotive, a uspio je i zabiti... Bruno Petković u napadu, logično i očekivano. E sad, kakve bi bile promjene ako Jakić, kojim slučajem, neće igrati, vjerojatno se puno toga mota po Krznarovoj glavi, ali prva i osnovna ideja je ipak - Jakić u prvih 11.

Čop, Menalo, Bulat, Gojak, Moharrami... to su igrači koji će, vjerojatno, svoju priliku dočekati s klupe, to je tih 16, možda uz Ademija kao 17., na koje računa Krznar za preokret protiv Šerifa. Nitko ne smije zakazati, svi moraju odigrati svoju najbolju partiju sezone. Krznar ima još dan vremena, još jedan trening da osjeti kako tko diše, tko je najspremniji za ovaj izazov i da se odluči za idealnu formaciju i stil igre s obzirom na igrače koje trenutno ima u kadru.

Promjene su nužne u odnosu na prvu utakmicu. U svakom slučaju, ono što Dinamu treba je pravi pristup, želja, glad za pobjedom, bez toga će biti nemoguće nadoknaditi 0:3. Premda svi u Maksimiru vjeruju kako onako lošu predstavu Dinamovi igrači više ne mogu ponuditi.

Tagovi: Damir Krznar, Dinamo, Sheriff, Dino Perić, Arijan Ademi, Kristijan Jakić, Borna Franjić
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE