GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jordanove tenisice iz NBA finala 1998. mogle bi dostići cijenu od četiri milijuna dolara

Jordanove tenisice iz NBA finala 1998. mogle bi dostići cijenu od četiri milijuna dolara
MEMORABILIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.03.2023 / 20:04
Autor: SEEbiz / klix.ba
CHICAGO - Nikeove tenisice koje je legendarni američki košarkaš Michael Jordan nosio tokom finala NBA lige 1998. godine mogle bi oboriti aktualni rekord.

Riječ je o tenisicama Nike Air Jordan III, koje je Jordan nosio u NBA finalu 1998. godine, a poklonio ih je dječaku u Salt Lake Cityju nakon utakmice između Utah Jazza i Chicago Bullsa. Od tada je prošlo 25 godina, a tenisice koje je potpisao slavni košarkaš mogle bi dostići rekordnu cijenu na aukciji kuće Sotheby's u New Yorku, odnosno od 2 do 4 milijuna dolara.

Radi se o jedinom kopletnom pari tenisice koje je Jordan nosio u svojih šest NBA finala, a koje su dostupne na tržištu. Prije dvije godine su tenisice Nike Air Ships, koje je Jordan nosio 1984. godine, prodane na aukciji za gotovo 1,5 milijuna dolara, a model Air Jordan III bi mogao dostići više nego dvostruku cijenu.

Aukcijske kuće zadovoljno trljaju ruke kada se pojave ovakvi kolekcionarski dragulji jer je preprodaja patika postala unosan biznis.

Prethodni prodajni rekord datira iz 2021. godine kada je kuća Sotheby's kolekcionaru Nicku Fiorelli prodala par Jordanovih Nike Air Ships tenisica za 1,472.000 dolara. Košarkaš ih je nosio na utakmicama regularne sezone 1984. godine. To je ujedno bio prvi put da su neke patike premašile cijenu od milion dolara. Krasi ih kombinacija bijele i crvene boje te su također potpisane.

Godine 2020. su tenisice Nike Air Jordan 1 High iz 1985. prodane na aukciji kuće Christie's za 615.000 dolara.

Tagovi: Michael Jordan, Chicago Bulls, Patrick Drahi
PROČITAJ I OVO
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE