" />
"> Jordanov dres iz Barcelone prodan za 216.000 dolara | SEEbiz.eu

Jordanov dres iz Barcelone prodan za 216.000 dolara

Jordanov dres iz Barcelone prodan za 216.000 dolara
DRAŽBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.04.2020 / 17:56
Autor: SEEbiz / H

NEW YORK - Dres s potpisom po mnogima najboljeg košarkaša svih vremena Michaela Jordana kojega je nosio igrajući za "Dream Team" na Olimpijskim igrama u Barceloni 1992. godine prodan je na 216.000 dolara, objavila je aukcijska kuća Robert Edward Auctions.

Dražba za Jordanov dres iz Barcelone poklopila se s premijerom dokumentarnog filma "Posljednji ples" koji govori o trofejnoj generaciji Chicago Bullsa koja je između 1991. i 1998. godine osvojila šest naslova NBA prvaka emitiranog na televizijskoj postaji ESPN.

Dražba je trajala dva tjedna, a početna cijena za dres bila je 25,000 dolara.

"Michael Jordan je najveća sportska ikona svih vremena. Kolekcionari su iskoristili rijetku priliku doći u vlasništvo njegovog dresa kojega je nosio igrajući za najbolju košarkašku momčad ikad sastavljenu", objavio je Brian Dwyer, predsjednik Robert Edward Auctionsa, kuće specijalizirane za prodaju skupocjenih sportskih memorabilija.

Tijekom OI u Barceloni "Dream Team" je odigrao dvije utakmice protiv Hrvatske, jednu u natjecanju po skupinama, a drugu u finalu.

Tagovi: Michael Jordan, Dream Team, Robert Edward Auctions, Olimpijske igre u Barceloni
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE