GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jordan ljut zbog rasizma, osuđuje nasilje

Jordan ljut zbog rasizma, osuđuje nasilje
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.06.2020 / 09:27
Autor: SEEbiz / H

CHARLOTTE - Vlasnik košarkaškog kluba Charlotte Hornets i bivša košarkaška zvijezda Michael Jordan izrazio je u nedjelju duboko žaljenje i ljutnju zbog brutalne smrti Afroamerikanca u Minneapolisu koja je potaknula provalu bijesa i prosvjeda u SAD-u.

Jordan, jedini afroamerički većinski vlasnik NBA franšize, naveo je u priopćenju koje su objavili Hornetsi, kako je "duboko ožalošćen, duboko povrijeđen i jako ljut".


"Vidim i osjećam svačiju bol, ljutnju i frustraciju. Stojim uz one koji osuđuju usađeni rasizam i nasilje prema obojenim ljudima u našoj zemlji. Dosta nam je", naveo je Jordan.

Afroamerikanac George Floyd umro je nakon što mu je policajac u Minneapolisu koljenom nekoliko minuta držao priklješten vrat pa nije mogao disati.

"Ne mogu disati", čuje se na snimci svjedoka snimljenoj prije njegove smrti. Policajac Derek Chauvin uhićen je u petak i optužen za ubojstvo i davljenje uhićenika.

"Moje srce je uz obitelj Georgea Floyda i nebrojene druge čiji su životi brutalno i bezosjećajno oduzeti kroz akte rasizma i nepravde", naveo je Jordan, koji je odrastao u Wilmingtonu, lučkom gradu Sjeverne Karoline, prije nego li je postao zvijezda na Sveučilištu Sjeverne Karoline.
Gnjev zbog Floydove nasilne smrti pokrenuo je prosvjede diljem SAD-a, uključujući i Sjevernu Karolinu, gdje su prosvjedi izbili u gradovima Charlotte, Raleigh, Fayetteville i Greensboro, dok je okrug Mecklenburg proglasio izvanredno stanje.

Slični nemiri izbili su i u Charlotteu 2016., nakon što je tamo policija ubila iz vatrenog oružja Keitha Lamonta Scotta. Tada je Spectrum Center, u kojima igraju Hornetsi, pretrpio velike štete u nemirima.

"Nemam odgovore, no naši kolektivni glasovi pokazuju snagu i sposobnost da nas drugi ne podijele. Moramo slušati jedni druge, pokazati suosjećanje i empatiju i nikada okrenuti leđa bezosjećajnoj brutalnosti", kazao je američki košarkaški div.

Jordan je istaknuo kako treba nastaviti mirno izražavati neslaganje s nepravdom i tražiti odgovornost dodajući kako "glasovima prosvjeda treba prisiliti vlast na promjenu zakona ili upotrijebiti naše glasove kako bi došlo do sustavne promjene."
Jordan se pridružio brojnih ljudima iz sporta koji su tijekom vikenda izrazili osudu zbog ubojstva.

Tagovi: Michael Jordan, rasizamm, Chicago Bulls, George Floyd
PROČITAJ I OVO
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
Dinamo došao na samo dva boda od Rijeke
HNL
Dinamo došao na samo dva boda od Rijeke
ZAGREB - Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin 2:1.
Slavnić se naljutio na Acu Petrovića
LJUTNJA
Slavnić se naljutio na Acu Petrovića
ZAGREB - U čast Draženu Petroviću 5. rujna u Zagrebu bit će spektakl. U Areni će igrati reprezentacija Hrvatske i selekcija Eurolige.
Gundogan oštro kritizirao suigrače nakon ispadanja
KRITIKE
Gundogan oštro kritizirao suigrače nakon ispadanja
BARCELONA - Paris Saint-Germain zaustavio je Barcelonu u četvrtfinalu Lige prvaka.
Hrgović: Ako izgubim sljedeći meč, idem u mirovinu
BOKS
Hrgović: Ako izgubim sljedeći meč, idem u mirovinu
ZAGREB - Filip Hrgović (17-0, 14 KO) 1. lipnja će u Rijadu na priredbi Matchroom vs. Queensberry: 5v5 odraditi dosad najveću borbu u karijeri. Protivnik će mu biti britanski boksač Daniel Dubois (20-2, 19 KO).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE