GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jokić i Murray odveli Denver do prednosti od 2-1

Jokić i Murray odveli Denver do prednosti od 2-1
NBA PLAYOFF
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.06.2023 / 08:29
Autor: SEEbiz
DENVER - Denver Nuggetsi slavili su u trećoj utakmici NBA finala u gostima kod Miami Heata s 109-94, te u seriji na četiri pobjede vode s 2-1.

Denver je ušao u povijest jer su po prvi puta dva igrača u istoj momčadi postigla "triple-double" s najmanje 30 postignutih koševa. Nikola Jokić je imao 32 poena, 21 skok i 10 asistencija, a Jamal Murray 34 koša, uz 10 skokova i 10 asistencija.

"Daleko njihov najbolji učinak kao dvojac u sedam zajedničkih godina", rekao je trener Michael Malone.

Jokić je postao prvi igrač ikada koji je upisao najmanje 30 poena, 20 skokova i 10 asistencija u utakmici NBA finala.

"Što se tiče Nikole, ništa što on radi me ne iznenađuje", rekao je Malone. "Tip je uvijek iznova pokazao da je stvoren za ovakve trenutke. On napreduje u ovim trenucima, na najvećoj pozornici, a to je učinio i večeras.Jamal je tip koji se toga ne boji, a kako je propustio naša posljednja dva doigravanja zbolh ozljede, umireo je od želje da se vrati u ovo okruženje",

Jimmy Butler ubacio je 28 poena, a Bam Adebayo 22 poena i 17 skokova za Miami koji je zaostajao čak 21 koš.

"Večeras nismo igrali najbolje", rekao je Butler. "Moramo izaći s više energije i truda."

Četvrta utakmica igra se u petak navečer u Miamiju, a Nuggetsi su dvije pobjede udaljeni od svog prvog NBA naslova nakon sjajnih izvedbi njihovog zvjezdanog tandema.


"Ponestaje mi stvari za reći", rekao je Murray o Jokiću. "On čini da igra izgleda tako lako, a to jre najteže." Jokić je bio tradicionalno skroman. "Drago mi je što smo pobijedili", rekao je dvostruki MVP lige. "Bilo je to velika stvar za nas samo zato što su nas pobijedili u našoj areni. Jednostavno nismo htjeli gubiti s 2-1."


Christian Braun je zabio 15 koševa, a Aaron Gordon 11 koševa, 10 skokova i pet asistencija za Denver.Denver je šutirao 51.2 posto iz igre, a Nuggetsi su imali prednost od 58-33 u skoku.

"Upravo su nas izudarali u boji", rekao je trener Heata Erik Spoelstra. "Nisu morali pucati ni trice jer nismo pružali veliki otpor."

Tagovi: Nikola Jokić, Denver Nuggets, Jamal Murray, Jimmy Butler, Bam Adebayo, Miami Heat
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE