GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Janica Kostelić vratila se skijanju

Janica Kostelić vratila se skijanju
SKIJANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.11.2020 / 08:48
Autor: SEEbiz / Večernji list
ZAGREB - Legendarna hrvatska skijašica i donedavna državna tajnica za sport Janica Kostelić našla je novi posao. Krenula je stopama brata Ivice Kostelića, a možemo reći i oca Gipsa, te je odlučila pomagati mladim nadama, a čini se da je jednu i našla.

Šesnaestogodišnja Zrinka Ljutić već u prvim seniorskim nastupima opravdala je što je prati glas nove velike nade hrvatskog skijanja, a samim time i odluku direktora HSS-a Vedrana Pavleka da je tako mladu uključi u A-reprezentaciju. Naime, u svom seniorskom debiju, u veleslalomskoj FIS utrci u talijanskoj Soldi, Zrinka Ljutić osvojila je 21. mjesto. Ako vam to na prvu ne zvuči kao nekakav domet, onda će vam zasigurno nešto značiti činjenica da je hrvatska tinejdžerica u tu utrku startala sa startnim brojem 114. I da je u drugoj vožnji postigla drugo najbrže vrijeme, piše Večernji list.

Zrinka je već sutradan imala jednako otežavajući startni broj (108.), ali je u prvoj vožnji bila 17. A u drugoj je opet postigla drugo vrijeme što joj je donijelo visoko, deveto mjesto. Kakav sjajan početak jedne obećavajuće karijere, i to pod svojevrsnim mentorstvom Janice Kostelić koja se uključila u rad s našim najboljim skijašicama onako kako to Ivica čini u muškom dijelu. Sve što Zrinka posljednjih godina pokazuje, medije stalno navodi na priču o novoj Janici, koja je, usput budi rečeno, u svom prvom FIS nastupu pobijedila, i to sa 16 godina i dva mjeseca. Jesu li takve usporedbe teret za Zrinku i njezina oca i trenera Amira, kojeg će, htio to ili ne, mediji proglasiti novim Gipsom.

– Na to da se o Zrinki govori kao o Janičinoj nasljednici već smo se navikli. Tako je to uvijek kada se pojavi netko nadaren, no kako vrijeme bude odmicalo tako će moja kći sve više biti Zrinka, a sve manje nova Janica – kazao nam je tata Ljutić prokomentiravši nastup svoje kćeri:

– S obzirom na to kako smo trenirali i što je Zrinka pokazivala trenirajući na Zermattu i Hintertuxu, ne mogu reći da me to iznenadilo jer sam znao koliko vrijedi. A sve bi moglo izgledati i puno bolje jednom kada Zrinka bude imala bolje startne brojeve. Ovdje je startala iznad stotke, a već na sljedećoj startnoj listi mogli bismo biti između 50. i 60. broja. Tada će opet trebati neko vrijeme pričekati pa da bude još bolji startni broj čime će steći uvjete za puno bolje plasmane.

A o tome nešto govore i dva najbrža druga vremena druge vožnje, izborena dan za danom. – Kada starta s visokim startnim brojem, logično je da zaostane po dvije-tri sekunde, a kada se u drugoj vožnji startno izjednači sa suparnicama, onda se vidi koliko zapravo može – objašnjava Amir Ljutić zadovoljan i nastupom svog sina Tvrtka. A Zrinkin dvije godine stariji brat drugi je dan sa startnim brojem 82 osvojio 36. mjesto što je dvostruko bolji plasman nego dan prije. U prvoj veleslalomskoj utrci u Soldi, Tvrtko je startao kao 96. natjecatelj, a na kraju je osvojio 69. mjesto. Spomenimo i mlađeg brata Kolegu, Samuela, koji je u drugom slalomu osvojio 17. mjesto.

Podsjetimo, naša najtrofejnija skijašica Janica Kostelić nakon rođenja sina Oskara početkom 2019. godine potpuno se povukla iz javnosti te se posvetila majčinstvu. Za Janičinu trudnoću saznalo se krajem listopada 2018. godine, a Oskar je na svijet stigao carskim rezom 1. siječnja u Petrovoj bolnici u Zagrebu. Tko je otac djeteta bivša sportašica nikada nije javno otkrila, ali je zato u intervjuu za HRT u ožujku ove godine jasno dala do znanja koliko uživa u majčinstvu. Komentirajući uspjeh Filipa Zubčića, Janica je Mirni Zidarić otkrila kako će maleni Oskar ipak još malo pričekati da mu Janica prenese svoje znanje na snijegu. – Mali Oskar još nije bio na skijama. Ima vremena. Neka se dijete zabavlja dječjim radostima koje priliče njegovoj dobi – kazala je Janica. Na pitanje kako je biti majka, tek je kratko sa smiješkom odgovorila: "Super."

Tagovi: Janica Kostelić, Zrinka Ljutić, Tvrtko Ljutić, Amir Ljutić, Ivica Kostelić, Ante Kostelić, Vedran Pavlek
PROČITAJ I OVO
Ancelotti: Pep je džentlmen
POŠTOVANJE
Ancelotti: Pep je džentlmen
MANCHESTER - Svi su nas otpisali, rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti, ali Real nikad ne umire, poručio je talijanski stručnjak nakon izbacivanja Manchester Cityja.
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
Dinamo došao na samo dva boda od Rijeke
HNL
Dinamo došao na samo dva boda od Rijeke
ZAGREB - Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin 2:1.
Slavnić se naljutio na Acu Petrovića
LJUTNJA
Slavnić se naljutio na Acu Petrovića
ZAGREB - U čast Draženu Petroviću 5. rujna u Zagrebu bit će spektakl. U Areni će igrati reprezentacija Hrvatske i selekcija Eurolige.
Gundogan oštro kritizirao suigrače nakon ispadanja
KRITIKE
Gundogan oštro kritizirao suigrače nakon ispadanja
BARCELONA - Paris Saint-Germain zaustavio je Barcelonu u četvrtfinalu Lige prvaka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE