GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ivica Kostelić želi na OI u Parizu kao jedriličar

Ivica Kostelić želi na OI u Parizu kao jedriličar
AMBICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.04.2020 / 15:18
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - "Na Olimpijskim igrama u Parizu uvest će novu disciplinu u jedrenju u kojoj mi je cilj plasirati se i otići na Igre kao jedriličar", kazao je najbolji hrvatski skijaš u povijesti Ivica Kostelić.

Iako je u skijanju osvojio četiri olimpijske medalje, Kostelić ne isključuje mogućnost da ćemo ga još koji put vidjeti na Olimpijskim igrama u ulozi natjecatelja.

"Zadnje tri sezone dosta se bavim oceanskim jedrenjem tako da imam iskustva u tome. Na Olimpijskim igrama u Parizu uvest će novu disciplinu u jedrenju u kojoj mi je cilj plasirati se i otići na Igre kao jedriličar", kazao je Ivica.

Međunarodni jedriličarski savez (ISAF) za OI u Parizu 2024. godine namjerava uvesti novu disicplinu - oceansko ili odobalno jedrenje za mješovite parove. Start i cilj regate bio bi u Marseilleu, a po dva jedriličara na svakom od istovjetnih brodova bi plovili duž francuske istočne i zapadne obale non-stop tijekom tri dana i dvije noći, a moguće i duže, što ovisi o vremenskim uvjetima. Olimpijski pobjednik bi bila posada koja prva prođe sve kontrolne ciljeve i uplovi u luku Marseillea, a po težini i dužini to bi bila i najteža disciplina cijelih Igara.

Prema ISAF-u, u toj disciplini bi nastupilo svega 20 parova, koji bi svoj nastup izborili na kontinentalnim kvalifikacijama. Brodovi bi bili dugi između šest i 10 metara, a razvijali bi brzinu do 40 čvorova, uz upotrebu spinakera.

Prije tri godine Ivica se oprostio od profesionalnog skijanja u kojem je 26 puta osvojio utrku svjetskog kupa, a ukupno 60 puta bio na pobjedničkom postolju, tome je nadodao još četiri srebrne medalje s Olimpijskih igara te zlato, srebro i broncu sa svjetskih prvenstava. U skijanju je ostao i nakon karijere.

"Ponekad mi fali, ali rijetko. Nekada znam doći na neku utrku i ako je lijepo vrijeme i dobro pripremljena staza onda dobijem želju da se natječem, ali svjestan sam da je to doba prošlo i da moje koljeno više nije spremno za to.

Prisjećajući se uspješne karijere naglasio je kako njegov najveći uspjeh nije neka od medalje već to što je dugo mogao skijati u rangu najboljih svjetskih skijaša. Definitivno najveći uspjeh mi je taj što sam nekoliko godina mogao nastupati u svim disciplinama i postizati odlične rezultate.Bilo bi logično da svaki sport s vremenom ide prema naprijed, ali to u skijanju nije slučaj. U skijanju mnogo stvari ide prema nazad i ono se svim silama trudi da ostane mali sport ograničen na nekoliko bogatih nacija. Ne otvara se prema novim zemljama niti prema novim tržištima, dok svi ostali sportovi rastu. Svijet je postao globalno selo i nema smisla više ni naglašavati da se stalno širi zanimanje za sportom u cijelom svijetu", kazao je Ivica za podcast "I ja sam sportaš".

Tagovi: Ivica Kostelić, Olimpijske igre u Parizu, jedrenje
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE