" />
"> Ivanu Ljubičiću povjerena briga o mladim francuskim tenisačima | SEEbiz.eu

Ivanu Ljubičiću povjerena briga o mladim francuskim tenisačima

Ivanu Ljubičiću povjerena briga o mladim francuskim tenisačima
TENIS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.12.2022 / 13:59
Autor: SEEbiz / H

PARIZ - Bivšeg hrvatskog tenisača Ivana Ljubičića imenovao je u utorak Francuski teniski savez na čelo misije pod nazivom "Ambicija 2024" koja će se brinuti o treninzima mladih.

Nekada treći tenisač svijeta "imat će za cilj ojačati sektor visoke razine od 14 godina i više, tenisače i tenisačice, posebno s pogledom na Olimpijske i Paraolimpijske igre u Parizu 2024.", objavio je FFT u priopćenju za javnost.

Ljubičić (43), koji je bio trener Rogera Federera od 2015. do 2022., "donijet će francuskom tenisu svoju stručnost i traženje potpore mladim francuskim igračima u njihovoj karijeri i njihovom treningu", naglašava FFT.

"Ivan ima 'ono nešto malo' što čini i hrani prvake. Njegov pristup tenisu, fokusiran na izvedbu u svakom trenutku i do najsitnijeg detalja, vođen je kulturom pobjeđivanja koju želimo usaditi našim francuskim nadama", objašnjava u priopćenju predsjednik FFT-a Gilles Moretton.

Vjerujući da "Francuska ima vrlo bogato, vrlo obećavajuće tlo", Hrvat ističe svoju "potpunu predanost" i "jaku želju da dijeli vrijednosti koje kuju šampione".

Osvajač deset naslova na ATP krugu, uključujući Indian Wells Masters 2010. godine, Ljubičić je također osvojio Davis Cup 2005. s Hrvatskom i broncu u parovima na Olimpijskim igrama u Ateni (2004.) s Mariom Ančićem.

Tagovi: Ivan Ljubičić, Roger Federer, Mario Ančić, Goran Ivanišević
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE