GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ivana Vuleta osvojila zlato na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu

Ivana Vuleta osvojila zlato na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu
ZLATO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.03.2022 / 19:34
Autor: SEEbiz / Nova.rs

BEOGRAD - Srpska atletičarka Ivana Vuleta Španović osvojila je zlatnu medalju u skoku udalj na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu.

Ivana je skočila 6,89 metara u drugoj seriji, nakon što je u prvoj prestupila, a onda je u četvrtoj napravila spektakl i skočila 7,06 metara!

Time je postala prva atletičarka koja je prebacila "sedmicu" ove godine i odbranila je titulu osvojenu u Birmingemu, na Svetskom dvoranskom prvenstvu 2018.

Srebro je pripalo Nigerijki Ese Brume sa šest metara i 85 centimetara, a bronza Britanki Lorejn Ugen sa šest metara i 82 centimetra.

U finalu se takmičila i Milica Gardašević, koja je u prvim serijama oba puta gazila liniju i palila crvenu lampicu, a u trećoj je samo nakratko bila osma, da bi takmičenje ipak završila na devetom mestu sa 6,59 metara.

Takmičarke su generalno od starta imale problema sa prestupima, pa je malo njih u prvoj seriji izvelo uspešan skok.

Amerikanka Kvaniša Burks je skočila 6,77 metara, Tifani Flin je posle dva kruga izbila do drugog mesta sa 6,78 metara, a ostale daljašice su bile znatno slabije tokom prve dve serije.

Ivana se između serija sve vreme zagrevala i koncentrisala, da bi iz trećeg pokušaja opet prestupila. Ipak, bio joj je dovoljan rezultat iz druge serije da bi dobila dodatna tri skoka i završila prva među osam najboljih.

Fatima Dijame iz Španije je bila veoma dobra skokom dugim 6,71 metar, dovoljnim u tom trenutku za četvrto mesto.

Usledio je i ispravan skok Marine Bek Romančuk, koja je sa 6,68 posle tri serije bila šesta, mesto na kom je i ostala sa 6,73 na kraju.

Tada je Ese Brume iz Nigerije skočila čak 6,85 metara, dok je Britanka Lorejn Ugen skočila na treće mesto sa 6,82 metra i na njemu ostala do kraja.

Gardaševićevu je upravo Britanka istisnula sa osmog mesta pošto je Milica imala 6,59 metara u trećem pokušaju, pa je ostala bez dodatna tri skoka, dok je Ugen prošla dalje nakon dva prestupa i domogla se pobedničkog postolja.

Tagovi: Ivana Vuleta, Ivana Španović
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE