GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Italija u polufinalu

Italija u polufinalu
VELIKI NIZ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.07.2021 / 23:34
Autor: SEEbiz / H
MUNCHEN - Talijanska nogometna reprezentacija plasirala se u polufinale EURA 2-1 (2-1) pobjedom protiv Belgije u Muenchenu u četvrtfinalu.

Italija je povela 2-0 golovima Nicola Barelle (31) i Lorenza Insignea (44), a na 2-1 je iz kaznenog udarca smanjio Romelu Lukaku (45+2pen).

Italija će u polufinalu u utorak na Wembleyu igrati protiv Španjolske koja je ranije u petak boljim izvođenjem 11-eraca sa 4-2 svladala Švicarsku.

Italija je nastavila svoj put prema naslovu izbacivši i nadigravši Belgiju u Muenchenu. Iznimno pokretljiva i brza igra talijanskih napadača i veznjaka bili su previše za sporu Belgiju, koja je većinu utakmice bila u podređenom položaju.

Bila je ovo 33. uzastopna utakmica talijanske reprezentacije bez poraza čime je još povećala vlastiti rekordni niz bez poraza na 32. Posljednji poraz Italija je upisala u rujnu 2018. godine u Lisabonu od Portugala, uslijedio je niz od 27 pobjeda uz pet remija. ISvjetski rekord drži Brazil (1993-1996) i Španjolska (2006-09) s po 35 utakmica bez poraza.

Talijani su slavili gol Bonnucia u 13. minuti, ali ga je VAR poništio zbog zaleđa. Belgijanci su uzvratili sjajnim udarcima De Bruynea (22) i Lukakua (25), ali su puno življi Talijani ipak poveli u 31. minuti. Vertongen je na rubu šesnaesterca krivo dodao, lopta je došla do omalenog Barelle, koji okružen čak trojicom Belgijanaca neobranjivo pogađa suprotni kut.

Još ljepši je bio pogodak Insignea u 44. minuti, a napadač Napolija je s ruba kaznenog prostora pogodio same rašlje nemoćnog Curtoisa.

I dok se očekivalo da će Talijani s velikom prednošću na odmor, Di Lorenzo obara Dokua u kaznenom prostoru, a slovenski sudac dosuđuje penal. Lukaku je siguran realizator i Belgija je ostala u igri.

Drugi dio nije bio ni izblizu tako sadržajan kao prvi, a Talijani su opet bili življa i razigranija momčad u odnosu na pomalo tromu Belgiju. Najveću šansu propustio je Lukaku u 61. minuti kada je nakon prodora Chadlija belgijski napadač uputio loptu prema praznima vratima, ali je gol spasio Spinazzola.

BELGIJA - ITALIJA 1-2

Strijlelci: 0-1 Barella (31), 0-2 Insigne (44), 1-2 Lukaku (45+2pen)

Pred 13.000 gledatelja na Fussball Areni sudio je Vinčić iz Slovenije.

BELGIJA: Courtois - Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen - Meunier (69. Chadli/74. Praet), Tielemans (69. Mertens), Witsel, T. Hazard - De Bruyne, Doku - Lukaku

ITALIJA: Donnarumma - Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini, Spinazzola (79. Emerson) - Barella, Jorginho, Verratti (74. Cristante) - Chiesa (91. Toloi), Immobile (74. Belotti), Insigne (79. Berardi)

Tagovi: Italija, Nicolo Barella, Lorenzo Insigne, Romelu Lukaku
PROČITAJ I OVO
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
Hajduk želi trenera iz Serie A
ŽELJE
Hajduk želi trenera iz Serie A
SPLIT - Priča o novom Hajdukovom treneru bit će aktualna sve dok s Poljuda ne puste 'bijeli dim'. Do tada će se nagađati tko će biti nasljednik Jure Ivankovića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE