GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Italija: Osam klubova protivi se nastavku prvenstva

Italija: Osam klubova protivi se nastavku prvenstva
PROTIVLJENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.04.2020 / 08:53
Autor: SEEbiz / H
RIM - Vodstvo natjecanja talijanske prve nogometne lige nakon svog je sastanka u ponedjeljak kasno navečer objavilo priopćenje u kojemu stoji kako je jednoglasno donijelo odluku da se sezona 2019/20. završi ako to tamošnja vlada dopusti iako talijanski mediji navode kako čak osam klubova Serie A, i to redom oni iz donjeg dijela ljestvice, traže prekid prvenstva.

"Vijeće Lege Serie A jednoglasno je potvrdilo svoju namjeru o završetku sportske sezone 2019/20., ako to vlada dopusti, uz puno pridržavanje pravila o zaštiti zdravlja i sigurnosti. Nastavak sportskih aktivnosti, u takozvanoj fazi 2, odradit će se u skladu s preporukama FIFA-e i UEFA-e, uz odluke Talijanskog nogometnog saveza (FIGC) i u skladu s medicinskim protokolima za zaštitu svih uključenih u održavanje utakmica", objavila je Lega Serie A.

No, prema navodima nekoliko talijanskih medija, Brescia, Torino, Sampdoria, Udinese, SPAL, Genoa, Fiorentina i Cagliari protive se nastavku sezone zbog "rizika koje je nemoguće predvidjeti". Od tih osam klubova najbolje plasirani je Cagliari na 12. mjestu.

U petak je FIGC objavio kako planira nastavak sezone krajem svibnja ili početkom lipnja, a one koji se zalažu za otkazivanje sezone je prozvao kao one koji ne vole ni nogomet niti Talijane.

Predsjednik FIGC-a Gabriele Gravina kazao je kako bi nogometaši prije povratka natjecanju morali provesti tri tjedna trenirajući, no talijanski ministar sporta Vincenzo Spadafora, koji bi se kasnije ovoga tjedna trebao sastati s čelnicima FIGC-a, izjavio je kako ne mže jamčiti kako će se nogometaši moći vratiti treninzima 4. svibnja.

Tagovi: Serie A, Brescia, Torino, Sampdoria, Udinese, SPAL, Genoa, Fiorentina, Cagliari
PROČITAJ I OVO
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
PREGOVORI
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
ZAGREB - Komentirajući pregovore sa SDP-om, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kazao je kako su bili konstruktivni.
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
TRENERI
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
MUNCHEN - Izbornik Austrije Ralf Rangnick glavni je kandidat da preuzme vodstvo Bayern Münchena od ljeta nadalje umjesto Thomasa Tuchela, prema njemačkim medijskim izvješćima u utorak.
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
KADROVI
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
SPLIT - Petnaestak dana nakon odlaska Lukše Jakobušića iz Hajduka, navodno je poznat i njegov nasljednik.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE