GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Irving utrpao 60 poena i srušio vlastiti i klupski rekord

Irving utrpao 60 poena i srušio vlastiti i klupski rekord
SJAJNA UTAKMICA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.03.2022 / 08:20
Autor: SEEbiz / index.hr
NEW YORK - Kyrie Irving igra vrlo neobičnu sezonu. Playmaker Brooklyn Netsa propustio je većinu utakmica zbog toga što se odbio cijepiti, a i dalje ne može igrati domaće utakmice zbog epidemioloških pravila u New Yorku. U noći s utorka na srijedu NBA fanove je podsjetio koliko je talentiran i koliko može donijeti momčadi koja je uoči sezone bila jedan od favorita lige.
Naime, u pobjedi nad Orlando Magicom Netsi su utrpali čak 150 poena (108:150), od čega ih je jedan od najpopularnijih bekova lige zabio čak 60. Pri tome je imao 64.5% preciznosti iz igre (20/31), dok je s trice imao nestvarnih 66.7% (8/12), a s linije slobodnih bacanja bio je gotovo savršen (12/13).
Time je postavio nekoliko rekorda. Jedan je osobni jer nikad u karijeri nije ubacio toliko koševa, a istovremeno je postao i najbolji strijelac Netsa u povijesti kada je u pitanju broj poena na jednoj utakmici. Također, s obzirom na to da je Durant u prošloj utakmici zabio 53 koša, njih dvojica postali su prvi suigrači s barem 50 poena u dvije uzastopne utakmice.
Irving je tom učinku dodao i šest skokova, četiri ukradene lopte, četiri asistencije, jednu blokadu i samo jednu izgubljenu loptu. Durant je bio u drugom planu pa je postigao "samo" 19 poena, pri čemu je uzeo samo devet šuteva iz igre (6/9).
Lider Istoka Miami Heat očekivano je svladao Detroit Pistonse (105:98), ali im se ponovno ozlijedio najbolji igrač. Jimmy Butler je u drugoj četvrtini prilikom jednog doskoka izvrnuo zglob te nije mogao nastaviti susret. Miami je do pobjede vodio Tyler Herro s 29 koševa, pet skokova i četiri asistencije.
Memphis Grizzliesi su uvjerljivo slavili kod Indiana Pacersa (102:135) iako su odmarali najboljeg igrača Jaa Moranta, koji ima problema s leđima. U njegovom odsustvu iskočili su Desmond Dane s 21 odnosno Jaren Jackson s 19 poena.
Efikasno je bilo i u New Orleansu, u kojem su domaći Pelicansi uvjerljivo izgubili od prve momčadi Zapada, Phoenix Sunsa (115:131). Devin Booker je još jednom preuzeo stvari u svoje ruke i s 27 koševa, pet skokova i osam asistencija presudio je Pelicansima, kod kojih je najbolji bio Herbert Jones s 22 poena.
Tagovi: Kyrie Irving, Brooklyn Nets, Kevin Durant, Jimmy Butler, Miami Heat
PROČITAJ I OVO
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE