GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Irving donira 500.000 dolara jer je reklamirao film s antisemitskim sadržajem

Irving donira 500.000 dolara jer je reklamirao film s antisemitskim sadržajem
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.11.2022 / 09:16
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - Američka košarkaška zvijezda Kyrie Irving priznao je u srijedu da je promicanje filma s antisemitskim sadržajem na njegovim društvenim mrežama imalo "negativan utjecaj" na židovsku zajednicu, obećavši pritom da će donirati 500.000 dolara organizacijama koje rade na iskorjenjivanju mržnje i netolerancije.

Njegov klub Brooklyn Nets preuzeo je istu financijsku obvezu, zajednički su objavili u priopćenju za tisak koje su napisali zajedno s Anti-Defamation League (ADL).

Ova nevladina organizacija, čiji je cilj potpora Židovima u borbi protiv svih oblika antisemitizma, oštro je osudila objavljivanje postera filma "Hebrews to Negroes: Wake Up Black America" na Irvingovom Twitteru i Instagramu te njegovo dijeljenje poveznice na Amazonu za iznajmljivanje ili kupnju filma.

Taj je film režirao 2018. Ronald Dalton Jr., a radi se o dokumentarcu koji je adaptacija istoimene knjige iz 2015., u kojoj, između ostalog, piše, da su "mnogi poznati visokorangirani Židovi priznali da su štovali Sotonu ili Lucifera".

"Svjestan sam negativnog utjecaja moje poruke na židovsku zajednicu i preuzimam odgovornost za to", rekao je Irving. "Ne vjerujem da je bilo što što je rečeno u filmu istina ili da odražava moj moral i načela."

"Nisam namjeravao nauditi nijednoj grupi, rasi ili vjeri, samo želim biti svjetionik istine i svjetla", dodao je igrač, koji je isprva branio svoje pravo na objavu poveznice u subotu tijekom burne press konferencije, prije nego što ju je konačno povukao u nedjelju.

"Ova etiketa antisemita koja mi je prilijepljena nije opravdana i ne odražava stvarnost ili istinu u kojoj živim svaki dan. Prihvaćam sve pozadine i sve religije, želim učiti od njih", rekao je tada branio se.

U petak je vlasnik Netsa, Joe Tsai, osudio njegovu inicijativu, rekavši da je "razočaran što Kyrie izgleda podržava film temeljen na knjizi punoj antisemitskih dezinformacija.

Pridružili su mu se i bivše zvijezde u kritikama Irvinga pa ga je tako Shaquille O'Neal nazvao "idiotom", a Charles Barkley je prosvjedovao što ga NBA nije suspendirala.

Tagovi: Kyrie Irving, Brooklyn Nets, Ronald Dalton Jr., Kevin Durant
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE