GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Interu derbi nakon preokreta, golovi Brozovića i Rebića

Interu derbi nakon preokreta, golovi Brozovića i Rebića
SERIE A
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.02.2020 / 07:34
Autor: SEEbiz / H
MILANO - U jednom od najvećih derbija talijanskog nogometa, poznatom i kao "Derby della Madonnina, Inter je pobijedio Milan sa 4-2 nakon što je gubio sa 0-2, a među strijelce su se upisali i hrvatski reprezentativci Marcelo Brozović i Ante Rebić.

ilan je nakon prvog poluvremena vodio 2-0 golovima Ante Rebića (40) i Zlatana Ibrahimovića (45%2B1), no Inter je u nastavku okrenuo rezultat sa četiri gola, a strijelci su bili Marcelo Brozović (51), Matias Vecino (53), Stefan de Vrij (70) i Romelo Lukaku (90 3).

Bila je to sjajna utakmica sa šest golova i još niz prilika na obje strane, a Inter je četvrtom uzastopnom pobjedom protiv gradskog suparnika izbio na vrh ljestvice Serie A.

Milan je mogao do vodstva već u devetoj minuti, no udarac Hakana Calhanoglua sa 20 metara završio je u okviru gola. U 18. minuti uzvratio je Diego Godin koji je nakon ubačaja iz kornera pucao glavom pored gola.

Daleko bolju igru u prvom dijelu Milan je pretvorio u vodstvo u 40. minuti. Zlatan Ibrahimović je jednu dugu loptu glavom spustio Rebiću koji je lagano zabio za 1-0 postigavši svoj četvrti gol ove sezone. U posljednjim trenucima prvog dijela i Ibrahimović se upisao među strijelce. Nakon ubačaja iz kornera Kessie je prebacio loptu na drugu stativu do švedskog napadača koji je glavom zabio za 2-0.

Na otvaranju drugog dijela Inter se fantastično vratio izjednačivši nakon svega osam minuta. Smanjio je Brozović sjajnim udarcem s ruba kaznenog prostora u 51. minuti, da bi samo dvije minute kasnije Vecino zabio za 2-2. Brozoviću je to bio treći gol ove sezone, a zanimljivo Milanu je zabio i u prvoj utakmici. Domaćin je do potpunog preokreta stigao u 70. minuti kada je De Vrij nakon kornera udarcem glavom svladao Gianluigija Donnarummu.

Inter je u 80. minuti mogao staviti točku na i, ali je Christian Eriksen iz slobodnog udarca s više od 25 metara pogodio spoji vratnice i grede. Milan je u 90. minuti mogao izvući bod, ali je Ibrahimović također, pogodio vratnicu. Tri minute kasnije sve dvojbe je razriješio Lukaku zabivši za 4-2.

Brozović je za Inter igrao cijeli susret, dok je Rebić u suparničkom sastavu igrao do 84. minute.

U ranije odigranom susretu Lazio je na gostovanju pobijedio Parmu sa 1-0 produživši niz bez poraza na 18 kola. Posljednji poraz Rimljani su doživjeli koncem rujna od Intera (0-1), a nakon toga su su spojili 14 pobjeda i četiri remija.

Pogodak odluke zabio je Felipe Caicedo u 41. minuti postigavši osmi gol ove sezone.

Na ljestvici vodi Inter sa 54 boda koliko ima Juventus, ali uz slabiju razliku pogodaka, dok je Lazio treći s bodom manje.

Tagovi: Inter, AC Milan, Mateo Broozović, Ante Rebić, Zlatan Ibrahimović, Romelou Lukaku, Stefan de Vrij
PROČITAJ I OVO
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE