GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

INmusic: Nick Cave i Bad Seeds ponovno oduševili zagrebačku publiku

INmusic: Nick Cave i Bad Seeds ponovno oduševili zagrebačku publiku
FESTIVALI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.06.2022 / 07:31
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Drugi dan INmusic festivala obilježio je koncert headlinera festivala i miljenika zagrebačke publike Nicka Cavea i Bad Seedsa, koji su pred tisućama posjetitelja izveli emotivan izbor poznatih i manje izvođenih pjesama.

U nešto više od dva sata nastupa, Cave i njegov bend su pred festivalskom publikom izveli kombinaciju najvećih hitova poput - Into my arms, koju je publika s Caveom otpjevala uglas, te Red right hand, ali i rjeđe izvođene pjesme poput Vortex.

U intimnoj atmosferi, tisuće u publici pratili su australskog kantautora i njegov bend kroz neumoran repertoar emotivnih, mračnih i ljubavnih pjesama.

Cave je održavao blizak kontakt s publikom iz prvih redova. U sredini koncerta na klaviru je odsvirao i otpjevao tri intimne pjesme, Bright horses, I need you i Waiting for you, uz pomoć starog suradnika Warrena Ellisa.

Cave je posjetio Zagreb u sklopu prve turneje nakon četiri godine, i svega nekoliko mjeseci nakon što je izgubio i drugog sina.

Uoči glavnog koncerta večeri, publiku je na glavnoj pozornici zagrijao britanski post punk trio White Lies koji su nešto više od sat vremena svirke, za kraj odsvirali jednu od svojih najpoznatijih pjesama Bigger than us.

Domaći zagrebački bend Porto Morto unio je dozu optimizma izvodeći publici dobro poznate pjesme Vrijeme je za čilanje, Hodaj. Sedmeročlani bend u zabavnom i kostimiranom izdanju razveselio je publiku svojom mješavinom indie elektronike i art rocka.

Koncert malijskog dvojca Amadou & Mariam obogatio je program drugog dana festivala snažnim afričkim ritmovima, koje su izveli održavajući rasplesanu atmosferu u publici.

Festivalsku publiku tijekom dana su zagrijavali koncerti bendova Freaktion, Tus Nua i Rebel Star, Neon Wife, Šumski.

Trećeg, pretposljednjeg dana jubilarnog 15. izdanja festivala na Otoku hrvatske mladeži nastupaju američki alernativni metal bend Deftones, gipsy punk sastav Gogol Bordello, engleski rock duo Royal Blood i drugi.

Tagovi: INmusic festival, Nick Cave, Porto Morto, Bad Seeds
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE