GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Infantino o Ronaldovom rekordu: Ovo je nagrada za fenomenalnu karijeru

Infantino o Ronaldovom rekordu: Ovo je nagrada za fenomenalnu karijeru
POHVALE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.09.2021 / 14:05
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Pogocima u 89. i 96. minuti utakmice reprezentacije Portugala i Republike Irske, kojima je donio pobjedu svojoj momčadi, Cristiano Ronaldo je došao do rekordnog broja od 111 pogodaka u reprezentativnim nastupima, a predsjednik FIFA-e Gianni Infantino je taj doseg nazvao "nagradom za fenomenalnu karijeru".

Ronaldo je do srijede navečer bio surekorder s Irancem Alijem Daeijem, koji je svoju reprezentativnu karijeru završio sa 109 pogodaka. Iako je u 15. minuti dvoboja u Faru 36-godišnji portugalski napadač propustio realizirati kazneni udarac, iskupio se pogocima u zavšnici dvoboja kojima je Portugal preokretom došao do pobjede 2-1 i tako srušio rekord koji je stajao 15 godina.

"To postignuće je nagrada za fenomenalnu karijeru i gotovo dva desetljeća predstavljanja države na najvišoj razini, što svjedoči o iznimnoj predanosti tvojoj umjetnosti i o tvojoj nevjerojatnoj strasti prema nogometu", izjavio je u priopćenju Međunarodne nogometne federacije (FIFA) njezin predsjednik Gianni Infantino.

"U procesu rušenja rekorda po broju golova u međunarodnom nogometu, postao si ne samo nacionalnim herojem već međunarodna ikona i idol za mlade igrače širom svijeta. Tvoje vještine i konstanta želja za napretkom zaslužuju globalno divljenje. Parabéns, Cristiano", dodao je Infantino.

Ronaldo je s pogocima protiv Irske došao do brojke od 49 golova u posljednjih 47 nastupa za portugalsku reprezentaciju.

"Tako sam sretan. Ne samo zato što sam srušio rekord nego i zbog posebnosti trenutka, onoga što smo doživjeli na ovoj utakmici. Borili smo se do kraja i vjerovali u sebe", izjavio je Ronaldo za irsku televiziju RTE.

Tagovi: Gianni Infantino, Cristiano Ronaldo
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE