GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Igor Vori predsjednik Komisije za sportaše IHF-a

Igor Vori predsjednik Komisije za sportaše IHF-a
RUKOMET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.04.2020 / 21:00
Autor: SEEbiz / H
KAIRO - Svjetska rukometna federacija (IHF) je na svom posljednjem Kongresu u Kairu, imenovala sportskog direktora hrvatskih muških selekcija Igora Vorija predsjednikom Komisije za sportaše IHF-a.

Iako je kongres bio potkraj veljače,službena obavijest Svjetske rukometne federacije, s malim zakašnjenjem, vjerojatno uzrokovanog brojnim obvezama IHF oko korona virusa, tek je danas poslana Igoru Voriju i Hrvatskom rukometnom savezu.

Iznimna je to čast i obaveza za Igora Vorija, koji će tu dužnost obavljati više od godinu dana, jer će se novi izbor uslijediti, kao što je to uobičajeno na samim Igrama, točnije 8. kolovoza 2021. godine, u Tokiju, kada će se birati novi predsjednik.

“Izuzetna mi je čast biti na čelu Komisije sportaša IHF-a. Nadam se da ću moći odgovoriti toj zahtjevnoj ulozi u ovim jako teškim trenucima za sve nas iz rukometne obitelji. Cijeli svijet suočen je s pandemijom korona virusa (COVID-19). Sportske organizacije i sportaši, nalaze se također u iznimno nezavidnoj situaciji. U suradnji sa sportašima i čelnim ljudima Svjetske rukometne federacije, nadam se da ćemo pronaći najmanje bolno rješenje za sve nas“, kazao je Vori.

Igor Vori je u briljantnoj rukometnoj karijeri, koja je trajala od 1997. do 2019. godine, kao igrač osvojio čak deset medalja za Hrvatsku. Najsjajnije su svakako one sa Svjetskog prvenstva u Portugalu i Olimpijskih igara u Ateni gdje je Hrvatska bila zlatna. Naslove nacionalnih prvaka osvajao je u čak u pet zemalja čime se mogu pohvaliti samo rijetki – od Hrvatske, preko Italije, i Španjolske, do Njemačke odnosno Francuske.

Nekoliko puta bio je biran za najboljeg obrambenog igrača europskih prvenstava, a vrhunac je bio izbor za najboljeg igrača Svjetskog prvenstva 2009. godine, kojemu je domaćin bila Hrvatska. Godine 2004. dobio je najvišu sportsku nagradu Republike Hrvatske, Franjo Bučar. Nakon igračke karijere, Igor Vori je ostao uz rukomet, i trenutačno obnaša dužnost sportskog direktora nacionalnih muških rukometnih reprezentacija.

Tagovi: Igor Vori, Svjetska rukometna federacija
PROČITAJ I OVO
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE