GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ibrahimović se u suzama oprostio od nogometa

Ibrahimović se u suzama oprostio od nogometa
OPROŠTAJ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.06.2023 / 08:00
Autor: SEEbiz / index.hr
MILANO - Nakon zadnjeg ligaškog kola Serie A i susreta između Milana i Verone, pomalo neočekivano se od nogometa oprostio Zlatan Ibrahimović (41).

Legendarni švedski napadač nije bio u kadru Milana za ovu utakmicu zbog ozljede lista koju već duže vremena vuče, ali je bio na stadionu.


Navijači Milana su mu posvetili posebnu koreografiju nazivajući ga bogom, a nakon susreta švedski napadač u emotivnom obraćanju iznenadio je sve i poručio je da odlazi.

"Došao je trenutak da kažem zbogom nogometu, a ne vama", kazao je Zlatan navijačima Milana u emotivnom obraćanju.

"Želio bih zahvaliti svojoj obitelji i svojim bližnjima na strpljenju. Želio bih zahvaliti svojoj drugoj obitelji, a to su moji suigrači. Želim zahvaliti treneru i njegovom stožeru na odgovornosti koju ste mi dali. Dočekali ste me raširenih ruku i bit ću milanist cijeli život. Vrijeme je da se oprostimo od nogometa, ali ne od vas. Preteško je, previše je emocija. Vidimo se ako budemo imali sreće. Forza Milan i do viđenja", rekao je Zlatan u suzama, a cijeli stadion je plakao s njim.

U dva mandata Ibrahimović je za Milan igrao pet i pol godina, odigrao je 169 utakmica uz 93 gola uz osvojena dva Scudetta i talijanski Superkup. Karijera jednog od najboljih napadača modernog doba trajala je više od dva desetljeća. Počeo je u Malmou, zatim je igrao za Ajax, Juve, Inter, Barcelonu, Manchester United, PSG te LA Galaxy. Naslove prvaka osvajao je s Ajaxom, Juventusom, Interom, Barcom i PSG-om. S Unitedom je osvajač Europa lige.

Ibrahimović je ove sezone zbog problema s ozljedama skupio tek 144 minute na terenu u četiri nastupa, ali je postao i najstariji strijelac u povijesti Serie A iskoristivši kazneni udarac protiv Udinesea u ožujku. Postao je najstariji igrač koji je nastupio u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Utakmica protiv Belgije, pokazalo se, bila mu je i posljednja.

Tagovi: Zlatan Ibrahimović, AC Milan, Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Manchester United, Paris SG
PROČITAJ I OVO
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
Hajduk želi trenera iz Serie A
ŽELJE
Hajduk želi trenera iz Serie A
SPLIT - Priča o novom Hajdukovom treneru bit će aktualna sve dok s Poljuda ne puste 'bijeli dim'. Do tada će se nagađati tko će biti nasljednik Jure Ivankovića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE