GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HTS se ispričao za nenamjerne pogreške, ako ih je bilo

HTS se ispričao za nenamjerne pogreške, ako ih je bilo
ISPRIKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.06.2020 / 20:01
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Hrvatski teniski savez (HTS) uputio je u srijedu priopćenje vezano za događanja i poštovanje epidemioloških mjera tijekom zadarskog turnira Adria Toura te se kao suorganizator ovog događaja ispričao za nenamjerne pogreške, ako ih je bilo.

Adria Tour, čiji je inicijator i glavni organizator najbolji svjetski tenisač Novak Đoković, prekinut je u nedjelju, uoči finalnog dvoboja u teniskom centru na zadarskom Višnjiku, nakon što je Bugarin Grigor Dimitrov objavio putem društvenih mreža da je testiranje kojem je podvrgnut u Monte Carlu pokazalo da je pozitivan na Covid-19.

Nakon toga su testirani svi igrači i osobe koje su dolazile u kontakt sa zaraženim bugarskim tenisačem, a epilog je da su pozitivni na Covid-19 bili Novak Đoković i njegova supruga Jelena, hrvatski Davis Cup reprezentativac Borna Ćorić, Đokovićev kondicijski trener Marco Panichi, trener Grigora Dimitrova Christian Groh, srpski tenisač Viktor Troicki koji je igrao na beogradskom turniru Adria Toura te novinarka sportske redakcije HTV-a Mirna Zidarić.

Novak Đoković se u svom priopćenju ispričao svima zaraženima i priznao da je bilo prerano za organizaciju ovakvog turnira, iako je sve učinjeno u najboljoj namjeri.

Đokovićev otac Srđan, kao i mnogi drugi, krivca je pronašao u Grigoru Dimitrovu i njegovom neodgovornom ponašanju, a na istom je tragu i Hrvatski teniski savez koji u svom priopćenju navodi da "strani državljani koji ulaze u RH nisu obvezni podvrći se testiranju na Covid-19 pa tako nisu testirani niti igrači" te da je HTS "u dobroj je namjeri vjerovao da su igrači koji dolaze na turnir zdravi i da neće ugrožavati svoju okolinu".

"Nažalost, jedan od igrača nije se osjećao dobro već po dolasku u Zadar, a da pritom nikog o tome nije obavijestio", navodi se u priopćenju.

HTS tvrdi da je događaj organiziran uz poštovanje preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te da su po saznanju o pozitivnom testu Grigora Dimitrova poduzete sve radnje prema preporukama dežurnog epidemiologa.

"Informacije koje dobivamo posljednjih 48 sati pokazuju da je slučaj u Zadru pod epidemiološkom kontrolom, da se reagiralo na vrijeme i da su poduzete sve mjere kako bi se zaštitili građani od daljnjeg širenja virusa", priopćili su iz HTS-a.

Na medijska prozivanja za odgovornost i propuste pri organizaciji iz Hrvatskog teniskog saveza odgovaraju kako se radi o brojnim neprovjerenim i netočnim podacima.

"Nitko od publike na stadionu niti od sudionika drugih službenih događaja kao što su košarkaška utakmica i Kid's Day nije zaražen zasada. Nadamo se da će tako i ostati. Virus je konstantno u populaciji i nikome nije bila namjera niti pomisao turnirom ugroziti zdravlje nacije ili naštetiti promociji turizma. Naprotiv, službeni podaci eVisitora pokazuju kako je upravo zahvaljujući turniru broj gostiju u Zadru, s 2000 vikend prije turnira porastao na 4900 gostiju u vikendu turnira te da se nakon objave o pojavi virusa na turniru on nije značajno smanjio te je na današnji dan broj gostiju 3400", navodi se u priopćenju.

"Sve smo napravili po protokolu, po preporukama epidemiologa i Nacionalnog stožera RH. Nažalost, usprkos svemu nemoguće je bilo predvidjeti ovakav rasplet. Duboko nam je žao za sve koji su zaraženi i u ovim najtežim trenucima moramo biti zajedno, zbiti redove, biti kao jedno i prestati tražiti krivce jer tu nema kraja. Korona je nepredvidiva i samo zajedno uz Božju pomoć se možemo boriti protiv nje. Možda na neki način naučiti živjeti s njom. Nadam se da ćemo iz ovoga izaći kao bolji ljudi, a ne kao uvijek - upirući prstom jedni u druge", izjavio je u priopćenju predsjednik organizacijskog odbora Adria Toura u Zadru i dopredsjednik HTS-a Neven Nakić.

Tagovi: Hrvatski teniski savez, Adria Tour, Viktor Troicki, Neven Nakić, Srđan Đoković, koronavirus, Grigor Dimitrov, Borna Ćorić
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE