GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatski košarkaši razbili Tursku i stigli na korak do Eura

Hrvatski košarkaši razbili Tursku i stigli na korak do Eura
SENZACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.11.2020 / 19:23
Autor: SEEbiz / Index.hr
ISTANBUL - Hrvatska košarkaška reprezentacija je senzacionalno slavila u Istanbulu protiv favorizirane Turske 79:62 i nakon tri odigrana kola kvalifikacija praktički se plasirala na Eurobasket 2021.

Hrvatska je sad na maksimalnih 3-0 i za matematički plasman treba joj još jedna pobjeda. U skupini su još Nizozemska i Švedska. Turska je nakon ovog poraza na rubu ispadanja. Na Eurobasket idu prve tri reprezentacije. Turska je na 0-3.

Hrvatsku su do uvjerljive pobjede nad domaćinom mini-turnira, uz sjajno odigrano prvo poluvrijeme, predvodili Miro Bilan sa 30 koševa i 12 skokova te Željko Šakić sa 17 poena, pet skokova i dvije blokade. Roko Rogić je ubacio 12 koševa, a Filip Krušlin devet uz četiri asistencije.

Kod Turaka su najbolji bili Melih Mahmutoglu sa 14 koševa i Shane Larkin sa 12 poena i pet asistencija.

Hrvatska reprezentacija imala je odličan ulaz u utakmicu koji se produžio na cijelo prvo poluvrijeme u kojem je sve u igri izabranika Veljka Mršića bilo gotovo idealno posloženo. Turska reprezentacija je u prvoj četvrtini više od šest minuta ostala bez ubačaja pa su hrvatski košarkaši serijom 14-0 u posljednju minutu prvog segmenta utakmice ušla sa 16 koševa prednosti koja je zahvaljujući trici Roka Rogića na isteku vremena narasla na +17 (24-7) nakon deset minuta.

Ništa se nije promijenilo ni u drugoj četvrtini koju je tricom otvorio Filip Krušlin za okruglih +20 (27-7). Hrvatska je u 27. minuti došla do neočekivanih 25 koševa prednosti (40-15), kad je MIro Bila realizirao dva slobodna bacanja. Turci su se na ulazu u posljednju minutu prvog poluvremena tricom Tuncera ponovno spustili ispod 20 koševa zaostatka (43-24), ali se ponovno Bilan potrudio da Hrvatska na poluvrijeme ode s +21 (45-24).

Turska reprezentacija se na poluvremenu oporavila od šoka doživljenog u prvih 20 minuta i drugo poluvrijeme otvorila serijom 9-0 ostavivši hrvatsku reprezentaciju bez ubačaja pune tri i pol minute. No, Mršićevi izabranici su se trgnuli i nisu dopustili domaćoj reprezentaciji da se u trećoj četvrtini približi na manje od 11 poena (47-36) u trećoj četvrtini.

U drugom poluvremenu je nedostajalo malo više protočnosti i preciznosti u napadu hrvatske reprezenatcije pa su Turci nastavili stizati prednost. Tricom Amerikanca Shanea Larkina Turska je stigla na samo osam koševa zaostatka (70-62) na nešto manje od dvije minute prije kraja. No, mogući preokret spriječili su Bilan (4), Šakić (3) i Rogić (2) koji su završili utakmicu hrvatskom serijom 9-0 za konačnih +17 (79-62).

U drugoj utakmici današnjeg programa Nizozemska je pobijedila Švedsku sa 78-76.

U subotu je za košarkaše u "istanbulskom balonu" slobodan dan, a u nedjelju su na rasporedu preostale dvije utakmice. Od 15 sati će igrati Turska - Nizozemska, a u 18 sati će Hrvatska protiv Švedske tražiti pobjedu za potvrdu plasmana na EuroBasket.

Tagovi: hrvatska košarkaška reprezentacija, Miro Bilan, Željko Šakić, Roko Rogić, Roko Prkačin
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE