GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatska u produžetku pala protiv Španjolske

Hrvatska u produžetku pala protiv Španjolske
DRAMA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.06.2021 / 20:41
Autor: SEEbiz
KOPENHAGEN - Hrvatska nogometna reprezentacija nije se uspjela plasirati u četvrtfinale Europskog prvenstva nakon što je u susretu osmine finala u Kopenhagenu pred 25.000 gledatelja nakon produžetaka izgubila od Španjolske sa 3-5.

Nakon nevjerojatne drame i brojnih obrata, "Furija" je nakon produžetaka slomila "Vatrene" izborivši plasman u četvrtfinale.

Bila je to "luda" utakmica u kojoj su "Vatreni" poveli, "Furija" je uzvratila s tri gola u nizu, da bi Hrvatska golovima u 85. i 90+2. minuti uspjela izboriti produžetak. Nažalost, u dodatnih pola sata Španjolska je zabila dva gola za konačnih 5-3.

Hrvatska je povela u 20. minuti nakon nevjerojatnog autogola Pedrija, izjednačio je Sarabija u 38. minuti, "Furija" je preokrenula rezultat u 57. minuti preko Azpilicuete, a Španjolci su u 77. minuti poveli 3-1 golom Ferrana Torresa.

Tračak nade svjetskim doprvacima vratio je Mislav Oršić u 85. minuti, a ludilo na Parken stadionu izazvao je Mario Pašalić izjednačivši u drugoj minuti sudačke nadoknade na 3-3. Nažalost, Španjolci su se vratili u vodstvo u 100. minuti golom Alvara Morate, a samo tri minute kasnije Mikel Oyarzabal je zabio za 5-3.

"Vatreni" tako niti u svom četvrtom pokušaju nisu uspjeli ostvariti pobjedu u nokaut fazi natjecanja na europskim prvenstvima. Nakon što je prošla skupinu Hrvatska je dva puta poražena u četvrtfinalu, a na zadnja dva EP-a u osmini finala.

Španjolska će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika večerašnjeg susreta između Francuske i Švicarske. Utakmica je na rasporedu 2. srpnja u St Peterburgu.

Umjesto Perišića Dalić se odlučio za Rebića, Lovrenovo mjesto je zauzeo Ćaleta-Car, a Juranović je ponovo dobio prednost u odnosu na Vrsaljka. S druge strane Luis Enrique je iznenađujuće izostavio Jordija Albu, a umjesto njega u sastav gurnuo Gaya, dok je na klupi ostavio bivšeg igrača Dinama Olma.

Španjolska je bolje otvorila utakmicu i u prvih 20 minuta imala je dvije sjajne prilike. Koke je u 16. minuti izašao ispred Livakovića, no hrvatski vratar je sjajno reagirao. Tri minute kasnije Morata je iz sjajne prilike pucao glavom, srećom loše.

U trenucima dok je "Furija" bila u velikom naletu "Vatreni" su poveli i to nakon nevjerojatnog Pedrijeva autogola. Barcelonin veznjak je gotovo s centra vraćao loptu Simonu, no španjolski vratar je neshvatljivo pogriješio i lopta je preko njegove noge završila u golu.

Španjolska je izjednačila u 38. minuti. Pucali su Španjolci tri puta. Prvo je Modrić blokirao, potom je Livaković sjajno obranio Gayin udarac, no Sarabija je s desetak metara snažnim udarcem pospremio odbijanac za 1-1.

Španjolska je u prvom poluvremenu imala 68 posto posjeda lopte, uputila je 11 udaraca pri čemu četiri u okvir hrvatskog gola, dok su "Vatreni" imali samo dva udarca, ali niti jedan u okvir.

"Furija" je okrenula rezultat u 57. minuti preko Cesara Azpilicuete. Ferran Torres je poslao sjajnu loptu u kazneni prostor, a branič Chelsea glavom zabio za 2-1. Nažalost, u 77. minuti Ferran Torres je pogodio za 3-1. Španjolska je brzo izvela slobodan udarac sa svoje polovine, Pau Torres je dugom loptom uposlio Ferrana Torresa, Gvardiol je neoprezno ispao, a napadač Manchester Cityja lako zabio za 3-1 i činilo se pobjedu "Furije".

Međutim, svjetski doprvaci su se čudesno vratili. Tračak nade pojavio se u 85. minuti kada je Mislav Oršić u gužvi smanjio na 2-3, a ludilo na Parkenu izazvao je Pašalić zabivši na Oršićevu asistenciju za 3-3 u drugoj minuti nadoknade.

Nažalost, Španjolska je u 100. minuti povela sa 4-3, a gol je zabio Morata. Samo tri minute kasnije Oyarzabal je zabio za 5-3 i Hrvatska se ponovo našla u zaostatku od dva gola.

Zanimljivo, Španjolska nije primila više od jednog gola na zadnjih 27 utakmica. Hrvatska je zabila tri, ali nije bilo dovoljno.

Tagovi: hrvatska nogometna reprezentacija, Mario Pašalić, Zlatko Dalić, Mislav Oršić, Alvaro Morata
PROČITAJ I OVO
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
Engleska na Euru bez vratara Johnstonea
HENDIKEP
Engleska na Euru bez vratara Johnstonea
LONDON - Engleska nogometna reprezentacija mogla bi imati dosta problema s vratarskom pozicijom na skorašnjem Europskom prvenstvu nakon što je postalo poznato da u Njemačkoj neće moći braniti Samuel Johnstone.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE