GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatska teško poražena u polufinalu SP-a

Hrvatska teško poražena u polufinalu SP-a
TEŽAK PORAZ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.07.2022 / 23:29
Autor: SEEbiz / index.hr
BUDIMPEŠTA - Hrvatska se nije uspjela plasirati u finale SP-a u vaterpolu. U reprizi polufinala od prije tri godine, Španjolska je opet bila bolja i pobijedila je 10:5. Španjolska će u nedjelju s Italijom igrati za zlato, dok će Hrvatska i Grčka igrati za broncu.

Španjolci su na ovaj turnir jedini došli u praktički neizmijenjenom sastavu s Igara u Tokiju prošlog ljeta, a znajući da tradicionalno ne leže Hrvatskoj, ekipa Ivice Tucka nije mogla dobiti težeg rivala za plasman u finale.

Sa Španjolcima je Hrvatska do sada na velikim natjecanjima (OI, SP i EP) igrala 13 puta i ima katastrofalan omjer. Španjolci imaju od večeras sedam pobjeda, Hrvatska je tri puta pobijedila, a tri su utakmice završile remijem. Posljednji put Hrvatska je pobijedila Španjolsku prije točno deset godina, u grupnoj fazi Igara u Londonu.

Bilo je teških 8:7, a Hrvatska je na kraju uzela zlato. Svoje jedino olimpijsko zlato Španjolci su uzeli 1996. u Atlanti kad su u finalu bili bolji baš od Hrvatske. Nažalost, Španjolci su bili opet bolji i sasvim su zasluženo u finalu. Kao i svaki put u dvobojima ovih ekipa, obrana Španjolske i famozna M zona uništila je igru Hrvatske i to je presudilo pobjednika.

Hrvatska je u utakmici vodila samo jednom (3:2), a protiv Grka će se boriti za četvrto brončano odličje u posljednjih trinaest godina. Brončana je bila na svjetskim prvenstvima 2009., 2011. i 2013. godine. Srebro je osvojila 2015., a zlatnu medalju 2007. i 2017. godine.

Na startu dvoboja Španjolska je dva puta vodila, no zaostatak su brisali Žuvela i Bukić koji su pogađali s igračem više za 1:1 i 2:2. Krajem prve četvrtine zabio je Harkov za 3:2 hrvatske reprezentacije što je, pokazalo se do kraja ogleda, bilo jedino vodstvo Hrvatske na ovom polufinalnom susretu.

Od druge četvrtine krenuli su problemi Hrvatske u napadu. Žestoka španjolska obrana i vratar Aguirre bili su veliki problem za izabranike Ivice Tucka. Nije išlo s igračem više, pokušavalo se s uplivavanjima, ali u svakom smislu su se od španjolsku obranu odbijali hrvatski napadi.

U drugoj dionici dva pogotka postigao je Granados za 5:3 Španjolske, dok je u trećoj četvrtini probleme stvarao Sanahuja koji je zabio dva pogotka za odlazak Španjolaca na +3 (7:4).

Popadić i Bijač na vratima te kompletna hrvatska obrana nisu odrađivali loš obrambeni posao, no napad nikako nije mogao stvoriti potpuni rezultatski kontakt sa suparnikom. Ipak, krajem treće četvrtine Bašić je iz daljine smanjio na 5:7 i time dao nadu.

No, u zadnjoj četvrtini prvo je Granados povećao na 8:5, dok je tri i pol minute prije kraja Mallarach zabio za velikih 9:5 i potvrdu španjolske pobjede. Kroz svo to vrijeme Hrvatska se nastavila mučiti u napadu i nikako nije pronalazila rješenje kako svladati španjolskog golmana Aguirrea.

Dva gola za Hrvatsku dao je Bukić, a po jedan Žuvela, Bašić i Harkov, dok je kod Španjolaca prednjačio Granados s četiri gola.

Hrvatskim vaterpolistima tako je pobjeda na Olimpijskim igrama u Londonu, prije čak deset godina, ostala kao posljednja u dvobojima protiv Španjolske.

Kao i prije tri godine u Gwangjuu, u finalu Svjetskog prvenstva će igrati Italija i Španjolska. Finale se igra u nedjelju, od 20 sati, a prije tri godine slavili su Talijani.

HRVATSKA: Bijač, Popadić; Fatović, Krapić, Lazić, Bukić 2, Vukičević, Žuvela 1, Marinić Kragić, Vrlić, Bašić 1, Harkov 1.

ŠPANJOLSKA: Aguirre, Lorrio; Munarriz 1, Granados 4, Sanahuja 2, De Toro Dominguez 1, Gonfaus, Famera, Pegado, Compte, Perrone Rocha, Mallarach 2, Sanchez.

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Hrvatska 2/9, Španjolska 4/8

Tagovi: hrvatska vaterpolska reprezentacija, Denis Harkov, Ivan Krapić, Loren Fatović, Ante Vukičević
PROČITAJ I OVO
Neočekivani potez Novaka Đokovića
TENIS
Neočekivani potez Novaka Đokovića
MADRID - Neočekivana vijest dolazi iz Madrida. Nakon poraza u Monte Carlu u polufinalu protiv Caspera Ruuda, odlučio je da neće igrati Mutua Madrid Open.
Bjelica: Incident sa Saneom pomogao je momčadi
STAVOVI
Bjelica: Incident sa Saneom pomogao je momčadi
BERLIN - Trener Union Berlina Nenad Bjelica uoči okršaja s Bayernom u 30. kolu Bundeslige, govorio je između ostalog i o incidentu s Leroyem Saneom.
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
TRANSFERI
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
ZAGREB - Dani Olmo je blizu povratka u Barcelonu, deset godina nakon što je njenu akademiju La Masiju napustio kako bi otišao u Dinamo.
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE