GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatska srušila Dansku

Hrvatska srušila Dansku
LIGA NACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.09.2022 / 23:33
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - U dvoboju 5. kola 1. skupine Lige nacija hrvatski nogometaši su na zagrebačkome Maksimiru pobijedili Dansku s 2-1 (0-0), te imaju šansu u zadnjoj utakmici u nedjelju u Beču protiv Austrije izboriti završni turnir natjecanja.

Pogotke su za Hrvatsku dali Borna Sosa (49) i Lovro Majer (79), a za Dansku Christian Eriksen (77).

Hrvatska je time osigurala ostanak u najjačem razredu Lige nacija, a po prvi puta u povijesti plasirat će se na završni turnir ukoliko u nedjelju u Beču svlada Austriju ili ukoliko Danska ne pobijedi Francusku.

Također, Hrvatska će s ovom pobjedom biti u prvoj jakosnoj skupini kvalifikacija za EURO 2024.

Hrvatska je uspjela doći i do treće pobjede u ovogodišnjoj Ligi nacija, a na zagrebačkome Maksimiru je pala vrlo jaka Danska. Izabranici Zlatka Dalića su trijumf zaslužili furioznom igrom u drugom dijelu, pogotovu u prvom dijelu drugog dijela, kada su posve nadigrali Dance, no ne i nokautirali. Genijalni Eriksen je izjednačio, no samo dvije minute kasnije Lovro Majer donosi pobjedu i osigurava Hrvatskoj šansu za povijesni uspjeh - plasman na Final Four Lige nacija.

Prvo poluvrijeme je proteklo u obostrano opreznoj igri, s puno kontrole i vrlo malo rizika.Hrvatska je bolje otvorila utakmicu, uz dvije šanse u početku kada su ubačaje sa strane udarcima glavom tik uz vratnicu probala oba braniča, Šutalo i Gvardiol.

No sredinom poluvremena Danska je zagospodarila terenom, a prvu veliku šansu propustio Maehle u 34. minuti. On je prošao po desnoj strani u kazneni prostor, ali Livaković nije dopustio da mu pošalje loptu kroz noge. U 39. minuti Eriksen je uputio snažan šut s 20 metara, koji je Livaković skrenuo u korner.

Tek što je počelo drugo poluvrijeme Hrvatska je povela. Nakon ubačene lopte u kazneni prostor, došlo je do niza odbijanaca, a lopta je naposljetku došla do Borna Sose, koji pametno upućuje precizan i prizeman koji odsjeda u samom kutu danskih vrata. Unatoč vodstvu Vatreni su nastavili s napadačkom igrom, dok su Danci bili posve bezopasni.

U 58. minuti Perišić iz slobodnog udarca puca malo pored vratnice, a u 66. minuti Schmeichel brani opasan udarac Modrića. U 70. minuti briljantni solo-prodor Kovačića, no šut je bio posve neprecizan, pa je Hrvatska propustila još jednu priliku da nokautira Dansku.

To se osvetilo u 77. minuti kada je Šutalo teško pogriješio i predao loptu Dancima, a Eriksen s 20-tak metara pogađa desne rašlje naših vrata.

Samo dvije minute kasnije novoušli Lovro Majer u svom prvom dodiru s loptom preciznim udarcem sa 16 metara opet dovodi Hrvatsku u vodstvo.

U 86. minuti ponovno prijeti Eriksen, no šalje loptu ravno u hrvatskog vratara, a u zadnjim sekundama Dolberg prebacuje vrata.

U drugom dvoboju skupine Francuska je svladala Austriju s 2-0.

Hrvatska vodi s 10 bodova, Danska ima 9, Francuska 5, a Austrija 4 boda.

HRVATSKA - DANSKA 2-1

Strijelci: 1-0 Sosa (49), 1-1 Eriksen (77), 2-1 Majer (79)

Pred 22.700 gledatelja na stadionu Maksimir sudio je Talijan Davide Massa.

HRVATSKA: Livaković - Juranović, Šutalo, Gvardiol, Sosa - Modrić (Vida, 90+3), Brozović, Kovačić (Majer, 78)- Pašalić (Vlašić,71), Kramarić (Petković, 71), Perišić (Oršić, 71)

DANSKA: Schmeichel - A. Christensen, Kjaer (Jensen, 72), Andersen - Wass (R. Christensen, 60), Delaney (Hojlund, 60), Hojbjerg, Maehle - Eriksen - Skov Olsen (Dolberg, 88), Braithwaite (Damsgaard, 60)

Tagovi: hrvatska nogometna reprezentacija, Lovro Majer, Borna sosa, Luka Modrić, Zlatko Dalić, Christian Eriksen
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE