GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatska se pobjedom protiv Švedske plasirala na EuroBasket 2022.

Hrvatska se pobjedom protiv Švedske plasirala na EuroBasket 2022.
KVALIFIKACIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.11.2020 / 20:19
Autor: SEEbiz / H
ISTANBUL - Hrvatska košarkaška reprezentacija je u nedjelju u Istanbulu na kvalifikacijskom turniru za EuroBasket 2022. protiv Švedske slavila sa 87-72 (48-31), te je osigurala plasman na EuroBasket 2022. dvije utakmice prije kraja kvalifikacija.

Hrvatski košarkaši pružili su još jednu dobru partiju u Istanbulu. Švedska je pružala otpor na početku susreta, ali Hrvatska je preuzela kontrolu polovicom prve četvrtine. U prvih deset minuta istaknuo se košarkaš Splita Pavle Marčinković, koji je ubacio 9 koševa (trica 3-3). Prednost od šest poena nakon prve četvrtine do poluvremena je narasla na 17 koševa (48-31). Hrvatska je bila vrlo dobra u šutu za tri poena, prvo poluvrijeme je trice gađala 50 posto (9-18), a uz Marčinkovića precizni su bili i Roko Rogić te Filip Krušlin.

U nastavku Hrvatska je rutinski kontrolirala dvoznamenkastu prednost te je na kraju slavila sa 15 koševa viška.

Kod Hrvatske najbolji je bio Pavle Marčinković sa 20 poena i 8 skokova. Miro Bilan upisao je 12 koševa i 10 skokova, Željko Šakić 14, a Filip Krušlin 9 poena. Ekipu Švedske predvodio je Denzel Andersson sa 22 poena.

Prethodno je u našoj kvalifikacijskoj skupini Turska dobila Nizozemsku sa 73-71 predvođena naturaliziranim Amerikancem Shaneom Larkinom, koji je upisao 23 koša i 9 asistencija.

Hrvatska je ovom pobjedom zadržala maksimalan učinak u ovim kvalifikacijama, sa četiri pobjede je na vrhu skupine. Na drugom mjestu je Nizozemska s učinkom 2-2, a Švedska i Turska imaju omjer 1-3. Posljednji kvalifikacijski krug je na rasporedu od 19. do 22. veljače 2021., a tri od četiri reprezentacije izborit će mjesto na EuroBasketu, koji će biti održan 2022. (1-18. rujna), a domaćini su Češka, Gruzija, Italija i Njemačka.

Tagovi: hrvatska košarkaška reprezentacija, Pavle Marčinković, Miro Bilan, Željko Šakić, Roko Rogić, Roko Prkačin
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE