GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatska remizirala sa Španjolskom i s drugog mjesta ide u borbu za medalju

Hrvatska remizirala sa Španjolskom i s drugog mjesta ide u borbu za medalju
EP U RUKOMETU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.01.2020 / 19:36
Autor: SEEbiz / H
BEČ - Hrvatska rukometna reprezentacija zaključila je drugi krug europskog prvenstva neodlučenim ishodom protiv Španjolske u Beču 22-22 (11-12) i na koncu je zbog slabije razlike pogodaka osvojila drugo mjesto, međutim i prije ove utakmice je osigurala polufinale.

Hrvatska je i bez Luke Cindrića ostala neporažena u dvoboju sa Španjolcima u čudnoj utakmici, koju su izabranici Line Červara okončali sa serijom 8-2 i imali zadnji šut za pobjedu, ali je Duvnjak promašio.

Hrvatska je već dio utakmice bila na rubu poraza, u 40. minuti je gubila sa čak šest razlike (12-18), međutim fantastičnom završnicom umalo je stigla do pobjede, a Španjolci su u zadnjih 15 minuta zabili samo dva gola, do čega jedan iz sedmerca.

Hrvatska je zahvaljujući četiri gola Karačića povela u 14. minuti s 6-5, a u 20. minuti golom Šipića imamo po prvi puta dva razlike (8-6). Španjolci su iskoristili dva igrača više, napravili su seriju od 4-1 i pola minute prije kraja poluvremena opet vode (11-12). Bilo je to poluvrijeme sa 6 obrana Šege i 6 golova Karačića, koji je postigao više od polovice hrvatskih golova, a Španjolci, najefikasnija momčad prvenstva, limitirani su na svega 12 pogodaka.

Španjolci su bolje započeli drugi dio i s tri pogotka po prvi puta došli na 4 razlike (15-11), a s promašenim sedmercem Horvata ta prednost ide na velikih 18-12 i seriju Španjolaca od 6-1. To je prelomilo utakmicu, a Červar je u igru ubacio Matanovića i Hrstića, a ta postava je došla na "minus 3" (18-21). Karačić svojim desetim golom dovodi Hrvatsku na zaostatak od samo 19-21, a gol Horvata na minimalnih 20-21 u 54. minuti. Golom Stepančića i serijom 7-1 Hrvatska dolazi do 21-21 četiri minute prije kraja. Stepančić promašuje napad za vodstvo, ali Duvnjak dvije minute prije kraja dovodi Hrvatsku, da bi Španjolci zabili nakon deset minuta golom Abella iz sedmerca za 22-22. U zadnjem napadu 23 sekunde prije kraja šut Duvnjaka odsjeda na vratnici i utakmica završava 22-22.

Hrvatsku je predvodio Igor Karačić sa 10 golova, no u završnici utakmice je ozlijedio koljeno. Kod Španjolaca najefikasniji su bili Aleks Dušebajev sa šest, te Raul Entrerrios i Aleix Gomez Abello sa po četiri gola.

Hrvatska će u polufinalu igrati protiv Norveške ili Slovenije, a sve će biti poznato nakon njihovog ogleda koji je na rasporedu u 18:15 sati.

Norvežani imaju dva boda više i sve osim poraza im donosi prvo mjesto u skupini i ogled protiv Hrvatske. Sloveniju samo pobjeda vodi na vrh ljestvice, no za Slovence se najvažnije već dogodilo. Portugal je pobijedio Mađarsku sa 34-26 i tako izbacio Mađare iz utrke za polufinale, a njih gurnuo u polufinale.

Polufinalni susreti su na rasporedu u petak u Stockholmu u 18:00 i 20:30 sati, susret za broncu je u subotu (18:30), dok je finale u nedjelju u 16:30 sati.

HRVATSKA - ŠPANJOLSKA 22-22

Pred 9.000 gledatelja u Gradskoj dvorani sude Litvanci Gatelis i Mazeika.

HRVATSKA: Šego (9 obrana), Ašanin; Mandić, Horvat 2, Musa, Duvnjak 2, Cindrić, Stepančić 2, Matanović, Marić, Šipić, Brozović 1, Hrstić, Šarac, Mamić 2, Karačić 10.

ŠPANJOLSKA: Vargas, Corrales (7 obrana); Arino 2, Sole 2, Aguinagalde 1, Canellas, Entrerrios 4, Dušebajev 6, Fernandez, Gomez Abello 4, Figueras 1, Goni, Sarmiento 1, Maqueda 1, Guardiola, Morros

Tagovi: hrvatska rukometna reprezentacija, Igor Karačić, Luka Cindrić, Domagoj Duvnjak, Lino Červar
PROČITAJ I OVO
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
SASVIM OTVORENO
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
BEOGRAD - Proslavljeni trener Duško Vujošević u "360 stepeni" na N1 govorio je o navijačima, Partizanu i "ratu" sa Aleksandrom Vučićem.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE