GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatska remijem do povoljnijeg ždrijeba SP-a

Hrvatska remijem do povoljnijeg ždrijeba SP-a
REMI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.03.2022 / 17:58
Autor: SEEbiz / H
DOHA - Hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je u pripremnom dvoboju u Dohi sa Slovenijom 1-1 (1-0)., te osigurala drugu jakosnu skupinu na ždrijebu SP-a.

Pogodak za Hrvatsku postigao je Andrej Kramarić (39),a za Slovence Jaka Bijol (90+1).Bila je to prva utakmica Hrvatske u 2022. godini, a u utorak na istom stadionu igraju s Bugarskom.

Hrvatska je uspješno apsolvirala prvu u nizu pripremnih utakmica za SP 2022, odigravši 1-1 s uvijek neugodnom Slovenijom, ali ostaje žal za pobjedom jer su Slovenci izjednačili iz prve prave šanse u 91. minuti.

Po treći puta u godinu dana sastali su se Hrvatska i Slovenija, ovaj puta na skoro praznom stadionu Education City, na kojem će se igrati utakmice SP-a, a zanimljivo je da su oba izbornika - Zlatko Dalić i Matjaž Kek, ovu utakmicu iskoristili da uvježbavaju novi sustav igre 3-5-2.

Prvi udarac prema slovenskim vratima zbio se u 13. minuti, ali udarac Jakića iz poluvoleja otišao je pored gola. U narednim 25 minuta gledali smo ogromnu, ali jalovu dominaciju Hrvatske, u kojem su se svi pokušali razbijali o čvrstu slovensku obranu.

No, u 39. minuti Hrvatska je ipak došla do vodstva nakon velike pogreške slovenske obrane. Loptu je nespretno propustio slovenski debitant, stoper David Brekalo, a Kramarić se sjurio sam prema vratima, svladavši prizmenim udarcem Oblaka.

Najbolji pojedinac prvog dijela bio je Perišić koji je s lijeve strane uputio tri opasna centaršuta i četiri proboja koja ipak nisu rezultirali golom, dok je Slovenija bila gotovo potpuno bezopasna u napadu.

Malo ofanzivniji početak Slovenaca u drugom dijelu, otvorio je napadačku igru Hrvatske, pa je odmah na početku uslijedio niz šansi Ispred Oblaka.

U 52. minuti Kramarić je ušao u kazneni prostor i povratnom loptom pronašao Modrića koji je s desetak metara pokušao vanjskim dijelom kopačke, ali preslabo za Oblaka. Dvije minute kasnije nakon prodora Modrića s 20 metara je punom snagom pokušao Juranović, no tik iznad grede, a potom je svoj šut okušao i Perišić.

Tek u 66. minuti su Slovenci složili opasniju situaciju pred golom Livakovića, a u 69. minuti igru su napustili Modrić i Kovačić. U 85. minuti pokušao je Livaja, čiji udarac odlazi pokraj vrata, a minutu kasnije šut Pašalića u zadnji trenutak blokira Bijol.

U 87. minuti nakon kornera najveća šansa Slovenije, ali Gvardiol čisti s gol-linije. Dvije minute prije kraja u prodoru je Oršić, koji je prošao dva igrača i s deset metara uputio opasan šut, koji Oblak bravurozno brani.

Otvorena igra s obje strane rezultirala je izjednačenjem kada je nakon kornera sam ostao Jaka Bijol i udarcem glavom od grede izjednačio na 1-1.

U utorak Hrvatska na istom stadionu igra s Bugarskom.

HRVATSKA - SLOVENIJA 1-1

Strijelci: 1-0 Kramarić (39), 1-1 Bijol (90+1)

Pred 3000 gledatelja sudio je Jamali iz Kuvajta.

HRVATSKA: Livaković - Pongračić, Ćaleta-Car (Vida, 73), Gvardiol - Juranović, Modrić (Majer, 69), Jakić, Kovačić (Pašalić, 69), Perišić (Vlašić, 79) - Kramarić (Oršić, 73), Budimir (Livaja, 69)

SLOVENIJA: Oblak - Blažič, Bijol, Brekalo - Karničnik (Stojanović, 77), Gnezda-Čerin (Gorenc-Stankovič, 63), Kurtić, Sikošek (Crnigoj, 77)- Zajc (Zahovič, 77), Lovrić (Verbič, 63) - Šporar (Šeško, 63)

Foto: HNS

Tagovi: hrvatska nogometna reprezentacija, andrej Kramarić, Zlatko Dalić
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE