GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatska pobijedila Srbiju i ušla u polufinale SP-a

Hrvatska pobijedila Srbiju i ušla u polufinale SP-a
SP U VATERPOLU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.06.2022 / 17:21
Autor: SEEbiz / H
BUDIMPEŠTA - Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija plasirala se u polufinale Svjetskog prvenstva u Budimpešti, u četvrfinalu je Hrvatska svladala Srbiju sa 14-12 (1-1, 4-3, 5-5, 4-3).

Svih 10 igrača u polju upisalo se u stijelce za Hrvatsku, a po dva gola su zabili Marko Žuvela, Jerko Marinić Kragić, Josip Vrlić i Konstantin Harkov, dok je Dušan Mandić bio četverostruki strijelac za Srbiju.

Bio je to dvoboj dviju reprezentacija koje su u potpunosti izmijenile sastave nakon lanjskih Olimpijskih igara u Tokiju, a Hrvatska je pokazala kako je u Budimpešti ipak u boljoj formi od Srbije.

Izabranici Ivice Tucka niti u jednom trenutku utakmice nisu bili u zaostatku, u nekoliko su navrata imali i po tri gola prednosti, a ključnim se pokazao pogodak Lorena Fatovića za 14-11 s istekom napada 1:55 minuta prije kraja.

U prvoj je četvrtini briljirao Toni Popadić koji je u tom razdoblju upisao čak šest obrana. Tu prvu četvrtinu obilježila je rastrgana igra u napadu, Hrvatska je psotigla gol samo u situaciji s dva igrača više, dok je Srbija poravnala u samoj završnici prvih osam minuta.

I u drugih osam minuta Hrvatska je konstantno držala minimalnu prednost, u dva navrata je imala sjajne pozicije za bijeg na dva razlike, no Vrlić i Bukić nisu uspjeli svladati Mitrovića.

No, treću četvrtinu sjajno su otvorili Vukičević, Krapić i Vrlić te odveli Hrvatsku na 8-5. Najbolji srpski igrač Mandić nije dopustio da utakmica bude prerano riješena, s dva brza gola smanjio na 9-8, pa se i u posljednjih osma minuta krenulo s minimalnim vodstvom Hrvatske.

Golovima Bukića, Žuvele i Bašića Hrvatska je sredinom posljednje dionice izgradila vodstvo od 13-10 te je već i tada bilo jasno kako će "barakude" po deveti put zaredom zaigrati u polufinalu svjetskog prvenstva, a sve dvojbe oko pobjednika otklonio je Fatović.

Hrvatska je tako stigla nadomak nastavka nevjerojatnog niza osvajanja odličja na svjetskim prvenstvima, trenutačno je osvojila medlaju na sedam SP zaredom. Bila je ovo i treća pobjeda Hrvatske protiv Srbije na SP, a u oba prethodna navrata kada je svladala Srbiju Hrvatska je i osvojila zlato.

Hrvatska će u polufinalu u petak igrati protiv boljeg iz dvoboja Španjolska - Crna Gora koji je na programu od 19.30 sati.

HRVATSKA - SRBIJA 14-12 (1-1, 4-3, 5-5, 4-3)

HRVATSKA: Bijač, Popadić; Fatović 1, Krapić 1, Lazić 1, Bukić 1, Vukičević 1, Žuvela 2, Marinić Kragić 2, Vrlić 2, Bašić 1, Harkov 2 (1)

SRBIJA: Dobozanov, Mitrović; Mandić 4 (3), Subotić 1, Ranđelović, Lazić, Vico 1, S. Rašović 1, Lukić, Jakšić 2, Radulović 1, Drašović, V. Rašović 2

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Hrvatska 7/13, Srbija 6/15

PETERCI: Hrvatska 1/1, Srbija 1/1

Tagovi: hrvatska vaterpolska reprezentacija, Marko Žuvela, Jerko Marinić Kragić, Josip Vrlić, Denis Harkov, Ivan Krapić, Loren Fatović, Ante Vukičević
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE