GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatska pobijedila Maroko i ušla u drugi krug

Hrvatska pobijedila Maroko i ušla u drugi krug
SP U RUKOMETU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.01.2023 / 22:26
Autor: SEEbiz / index.hr
ZAGREB - Hrvatska rukometna reprezentacija pobijedila je Maroko 36:24 i potvrdila plasman u drugi krug Svjetskog prvenstva. Hrvatskoj u četvrtak slijedi odlučujuća utakmica protiv Danske, u kojoj momčad Hrvoja Horvata samo pobjedom može zadržati realne šanse za četvrtfinale.

Hrvatska je katastrofalno ušla u utakmicu. Nije pronalazila rješenja u napadu, dok joj je Maroko stvarao velike probleme vanjskim udarcima. Tako su se Marokanci u uvodu susreta odvojili na čak pet razlike (9:4). Ipak, uspjela se Hrvatska pribrati na krilima Luke Cindrića i serijom 6:1 poravnati rezultat.

Do kraja prvog dijela hrvatski su se rukometaši odvojili na prednost od dva razlike (15:13), a u drugom poluvremenu su je samo povećavali. Obrana je počela bolje igrati, Dino Slavić obranio je neke važne udarce, dok se i napad uspio razigrati. U završnici susreta Marokanci su se potpuno raspali te je Hrvatska zaključila ogled serijom 7:1.

Briljantnu utakmicu odigrao je Luka Cindrić, koji je postigao devet pogodaka iz isto toliko udaraca. Najbolji je bio kada je bilo najpotrebnije, odnosno u trenucima kada je Hrvatska lovila zaostatak.

Iskazala su se i lijeva krila - Marin Jelinić zabio je pet, a Lovro Mihić četiri gola. Čak pet igrača (Šebetić, Glavaš, Šarac, Karačić, Martinović) se triput upisalo u strijelce. Slavić je imao osam obrana iz 24 udarca. Marokance su s po pet pogodaka predvodili Hicham El Hakimy i Rezzouki Reida.

Hrvatska je tako prenijela dva boda u drugi krug, gdje će joj protivnici biti Danska, Bahrein i Belgija. Kako su Danska i Egipat prenijeli po četiri boda, hrvatskim će rukometašima za realne šanse za četvrtfinale trebati sve pobjede u drugoj fazi.

Tagovi: hrvatska rukometna reprezentacija, Luka Cindrić, Hrvoje Horvat
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE