GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatska izgubila zajamčeno mjesto u rukometnoj Ligi prvaka

Hrvatska izgubila zajamčeno mjesto u rukometnoj Ligi prvaka
RUKOMET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.10.2021 / 16:15
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Europska rukometna federacija (EHF) objavila je koeficijente po kojima će se dijeliti mjesta u njihovim natjecanjima sljedeće sezone.

Najveća novost je da je Hrvatska skliznula jedno mjesto prema dolje u muškoj konkurenciji te je tako izgubila zajamčeno mjesto u Ligi prvaka gdje prvih devet zemalja ima sigurnog predstavnika.

Ipak nije sve tako crno kako na prvi pogled izgleda iako je svima jasno da nam sportski klubovi polako tonu i to ne samo u rukometu nego i u drugim sportovima te su sve dalje od elite. Naime, hrvatski prvak može participirati za pozivnicu, jednu od njih šest, a nema sumnje da će to budući pobjednik hrvatskog prvenstva napraviti.

Za pretpostaviti je da će je i dobiti na temelju ugleda koji hrvatski rukomet uživa zbog reprezentacije, ali i zbog prijašnjih vrhunskih rezultata klubova iz prošlosti (Zagreb, Metković, Podravka, Lokomotiva….).

No ne treba biti pametan da se zaključi da hrvatski klubovi sve više kaskaju za onima najboljima, a najbolji primjer je naš najtrofejniji klub, nekadašnji dvostruki prvak Europe PPD Zagreb, koji prošle sezone nije znao za pobjedu u Ligi prvaka, a ne zna još ni ove.

Inače, koeficijent je sastavljen na osnovu učinka klubova u ranije tri sezone (ne računajući aktualnu). Bodovi se daju za rezultate u svim europskim natjecanjima, s tim što najviše bodova donosi Liga prvaka.

Redoslijed zemalja po koeficijentu: 1. Njemačka, 2. Španjolska, 3. Francuska, 4, Mađarska, 5. Danska, 6. Makedonija, 7. Poljska, 8. Portugal, 9. Rumunjska, 10. Hrvatska

U ženskoj konkurenciji Hrvatska je u puno boljoj situaciji te je na osmoj poziciji…

Tagovi: PPD Zagreb, Liga prvaka
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE