GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatska ima težak zadatak u polufinalu Lige nacija

Hrvatska ima težak zadatak u polufinalu Lige nacija
LIGA NACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.01.2023 / 09:31
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić duboko u 38. godini prvi će put vatrene predvoditi na nizozemskom tlu, u polufinalu Lige nacija protiv Nizozemske. Bit će to spektakularan dvoboj 14. lipnja u Rotterdamu, dok će dan kasnije, 15. lipnja, u drugome polufinalu igrati Italija i Španjolska.

Utakmica za treće mjesto igrat će se 18. lipnja u Enschedeu, a finale isti dan u Rotterdamu. Bit će to treći međusobni dvoboj Hrvata i Nizozemaca: 1998. u Parizu, u utakmici za broncu na Svjetskom prvenstvu, bilo je 2:1 za Hrvatsku, a 2008. u prijateljskoj u Splitu 3:0 za Nizozemsku. Luka Modrić nastupio je u toj prijateljskoj utakmici, pod vodstvom izbornika Slavena Bilića.

- Igrat ćemo protiv najtežeg suparnika, domaćina, koji će igrati pred punim stadionom i predvođen novim izbornikom. Nizozemska je reprezentacija sjajna, ali koju god bismo momčad izvukli, igrali bismo protiv jakog protivnika jer su sve četiri reprezentacije među deset najboljih na svijetu. Znamo što nam je cilj, ulazak u finale, i nastojat ćemo ga izboriti. Nizozemci imaju novog izbornika i jako su dobri, pogotovo u obrani. Imaju mlade, potentne igrače i igrat će pred svojom publikom, ali očekujem i veliku podršku naših navijača u Rotterdamu. Čeka nas velika utakmica, za nas će to biti veliki izazov, ali bit ćemo spremni i očekujem našu pobjedu - izjavio je za Večernji list izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić, koji je trenutačno u Melbourneu.

Njegov izaslanik na ždrijebu u Nyonu bio je Vedran Ćorluka, koji je također 2008. nastupio u utakmici s Nizozemskom.

- Ne bi bilo lagano koga god da smo izvukli, svaki suparnik je jako kvalitetan i ima veliku nogometnu povijest. Jako mi je drago što smo u tom društvu, ali to smo zaslužili rezultatima. Ždrijeb je dobar, igramo protiv domaćina Nizozemske i to je lijepo. Uvjeren sam da ćemo i mi imati veliku podršku navijača, iz Hrvatske i iz inozemstva - kazao je Ćorluka i nastavio:

- Nizozemska je na Svjetskom prvenstvu u Kataru igrala jako dobro, ispala je u četvrtfinalu od Argentine lošijim izvođenjem jedanaesteraca, ali do tada je igrala jako dobro, brzo i atraktivno, napadački nogomet, i prakticirala sve ono što zahtijeva moderan nogomet i s te strane nam neće biti lagano, ali uvjeren sam da ćemo se za Nizozemce jako dobro pripremiti.

Oglasio se i predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

- Dobili smo najtežu reprezentaciju u završnici Lige nacija, ali optimistični smo, a pravo na to daje nam rezultat na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Jako je bitno da igrači u lipnju budu zdravi i pripravni, vjerujem u naše dečke i siguran sam da ponovno možemo postići veliki rezultat - izjavio je Kustić koji je također u Melbourneu.

Izborniku Zlatku Daliću bit će ovo prvo sudjelovanje na završnom turniru Lige nacija, natjecanju u kojemu Hrvatska ima kontinuitet od 2018., zajedno s Francuskom, Španjolskom, Nizozemskom, Njemačkom, Švicarskom, Belgijom, Portugalom i Italijom. Naša će reprezentacija nastupiti u elitnoj skupini Lige nacija i 2024. godine, kada u tom odabranom društvu neće biti Engleske, Austrije, Češke i Walesa, a ući će u njega Škotska, Izrael, BiH i Srbija.

Tagovi: hrvatska nogometna reprezentacija, Zlatko Dalić, Marijan Kustić, Luka Modrić
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE