GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatska će u Dohi igrati turnir s najboljim reprezentacijama svijeta

Hrvatska će u Dohi igrati turnir s najboljim reprezentacijama svijeta
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.02.2020 / 16:31
Autor: SEEbiz / index.hr
ZAGREB - Hrvatska nogometna reprezentacija sudjelovat će na vrlo atraktivnom prijateljskom turniru kojemu će domaćin biti katarska Doha, objavio je HNS.

Na turniru će se natjecati 12 najboljih reprezentacija na FIFA-inoj ljestvici. Uz svjetske doprvake, reprezentaciju Hrvatske (6. prema Fifi), na turniru će nastupiti svjetska bronca i trenutno vodeća momčad svijeta prema Fifi, Belgija, potom europski prvak Portugal (7.) te Švicarska (12.).

"Poznata je moja želja da Hrvatska prije velikog natjecanja igra jake prijateljske utakmice da vidimo gdje smo i na čemu trebamo raditi, pa sam jako zadovoljan što je potvrđen nastup Hrvatske na ovako snažnom turniru. Švicarska i Portugal bit će nam izvrsni testovi uoči Eura jer se radi o odličnim reprezentacijama koje izuzetno poštujemo.

Također, put u Dohu bit će odlična prilika za osnaživanje zajedništva, za jedno dobro druženje nakon skoro pet mjeseci pauze od reprezentativnih okupljanja, čemu se sigurno svi jako radujemo", izjavio je izbornik Hrvatske Zlatko Dalić, prenosi HNS na službenim stranicama.

Sve četiri ekipe su sudionice Eura 2020., a na Euru 2016. i SP-u 2018. izborile su barem plasman u drugi krug natjecanja te osvojile ukupno tri od pet dostupnih medalja na ta dva natjecanja.

Raspored turnira unaprijed je određen pa će Hrvatska 26. ožujka odmjeriti snage sa Švicarskom (19:30 po lokalnom vremenu), dok će 30. ožujka igrati protiv Portugala (20:30 po lokalnom vremenu).

Hrvatska će tako po prvi puta zaigrati u Kataru, zemlji koja će krajem 2022. godine ugostiti FIFA Svjetsko prvenstvo, a obje utakmice Hrvatske igrat će se na spektakularnom stadionu Education City.

"Ponosan sam što smo uspjeli postići dogovor o sudjelovanju Hrvatske na ovako prestižnom turniru. Sa sportske strane, osigurali smo izborniku Daliću i reprezentaciji vrhunske protivnike što je bila želja stručnog stožera, a s druge strane, ispregovarali smo značajna financijska sredstva koja će moći biti uložena u daljnji razvoj hrvatskog nogometa", dodao je o ovome fiktivni predsjednik HNS-a Davor Šuker.

Tagovi: hrvatska nogometna reprezentacija, Hrvatski nogometni savez, Zlatko Dalić
PROČITAJ I OVO
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE