GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrgović veliki favorit protiv Bookera

Hrgović veliki favorit protiv Bookera
BOKS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.11.2020 / 10:27
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U noći sa subote na nedjelju Filip Hrgović ide po 12. pobjedu u karijeri. Od 03:45 sati po hrvatskom vremenu borit će se na Floridi protiv 39-godišnjeg Rydella Bookera.

Hrgović je ogroman favorit na kladionicama koje su uvjerene da će slaviti i u 12. borbi u karijeri. Koeficijent na Hrgovićevu pobjedu je najmanji mogući - 1.01, a na pobjedu njegovog suparnika koeficijent je veći od 15.

"On mi je bio jedan od težih sparing-partnera. Nije, budimo realni, u najboljim boksačkim godinama, ali je jako vješt i dobar tehnički. Vidjeli smo i u meču s Pulevim da je izdržao 12 rundi s borcem takve klase, tako da ovisi u kakvoj će i on formi doći. Vidi li ovu borbu kao priliku ili kao neki 'payday', vidjet ćemo. Ne treba ga podcijeniti. Bio mi je sparing-partner, zna neke moje slabosti i skenirao me u tom kampu jer smo odradili puno rundi", rekao je Hrgović.

Booker, koji će u veljači napuniti 40 godina, bio je jedan od najperspektivnijih američkih teškaša početkom ovog stoljeća. Rođen u Detroitu, Booker je do sredine 2004. godine nanizao 22 pobjede bez ijednog poraza, čime si je izborio meč za IBA-ovu titulu protiv Jamesa Toneyja koji je nešto ranije demolirao Evandera Holyfielda. Pobjednik bi dobio šansu boksati za svjetsku titulu.

No paralelno s boksačkom karijerom Booker je gradio i onu kriminalnu. Pet mjeseci prije borbe s Toneyjem uhićen je zajedno s još trojicom muškaraca zbog posjedovanja više od kilograma kokaina i čekalo ga je suđenje.

"Morao sam prihvatiti tu borbu iako za nju nisam bio spreman. Trebao mi je novac za skupe sudske troškove i nisam imao izbora", rekao je godinama kasnije Booker koji je od Toneyja izgubio jednoglasnom odlukom sudaca nakon 12 rundi.

U konkurenciji oružanih pljačkaša, silovatelja i ubojica, Booker je svrstan među opasne zatvorenike kategorije 4 (od mogućih 5). U zatvoru je bio pod strogom kontrolom, ali je uspijevao izbjegavati sukobe s drugim zatvorenicima. Morao je odležati najmanje 12 godina, nakon čega je mogao zatražiti pomilovanje ili dobiti još veću kaznu.

"U svojim najcrnijim epizodama razmišljao sam o tome da bih u zatvoru mogao biti do 2035. godine. Želio sam da se završi, da umrem", rekao je Booker u ekskluzivnom intervjuu u zatvoru 2006. godine.

Hrgović nakon ovog želi pobjednika okršaja Duboisa i Joycea
Nakon ove borbe Hrgoviću promotori žele organizirati borbu protiv pobjednika okršaja Daniela Duboisa i Joea Joycea, ali već je Duboisov agent poručio Hrgovićevom da bi prvo trebali razmisliti o tome da svom momku nađu spomena vrijednu borbu pa tek onda razmišljati o Danielu.

Tagovi: Filip Hrgović, Rydell Booker
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE