GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HOO-u 43 milijuna kuna manji prihod u odnosu na plan

HOO-u 43 milijuna kuna manji prihod u odnosu na plan
OŠTAR PAD
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.06.2020 / 19:58
Autor: SEEbiz / H

ZAGREB - Na 40. sjednici Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora održanoj u srijedu u Zagrebu predstavljen je novi proračun koji je za 43 milijuna kuna manji na prihodovnoj strani u odnosu na prethodni plan za 2020. pa će ukupan iznos proračuna biti 150,9 milijuna kuna.

Ukupno planirani prihod iz državnog proračuna umanjen je za 37,2 milijuna kuna, a u kriznoj korekciji financija za sport, nacionalnim sportskim savezima umanjena su sredstva redovnih programa za 27,4 milijuna kuna. Smanjena su i ovogodišnja sredstva za olimpijske programe - OI Tokio 2020. (za 37 posto) i ZOI Peking 2022. (za 16 posto).

U razdoblju od 1. siječnja do 31. svibnja HOO je uprihodio 58,4 milijuna kuna ili 30 posto planiranih sredstava za ovu godinu, stoji u priopćenju iz HOO-a, u kojem se navodi da je ovo bila prva sjednica Vijeća HOO-a u povijesti sa sudionicima koji su nosili zaštitne maske, sukladno antivirusnim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Članovi Vijeća HOO-a raspravljali su i na temu sazivanja, pripreme i provedbe izbora za mandatno razdoblje 2020. - 2024. Izborna skupština Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) bit će održana u listopadu ove godine, kada istječu mandati vodećim tijelima nacionalne olimpijske udruge, a ne u jesen 2021. godine, kako svojim članicama dopušta Međunarodni olimpijski odbor (MOO), zbog odgode Olimpijskih igara u Tokiju.

Od ostalih novosti valja istaknuti uvrštenje izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića među vrsne trenere HOO-a od 1. srpnja 2020., čega se Dalić odrekao početkom godine smatrajući kako ima onih kojima je to potrebnije. No, na kraju je prihvatio nominaciju matičnog saveza, ali uz uvjet da se njemu namijenjeni iznos od 15.000 kuna (bruto) preusmjeri u humanitarne svrhe.

Od istog datuma u Program sufinanciranja rada trenera uvršten je i Marko Šuman, trener najboljeg hrvatskog skijaša Filipa Zubčića, također u skupinu vrsnih trenera, te izbornik hrvatske atletske reprezentacije Mladen Katalinić u kategoriji trenera za razvoj pojedinog sporta.

Temeljem izvješća HOO-ove Komisije za ravnopravnost spolova u sportu, zaključeno je kako se u budućnosti mora što više raditi na stvaranju pretpostavki za uspješne mješovite posade, kako to predviđa MOO u brojnim olimpijskim sportovima.

Na sjednici su prihvaćeni i novi korisnici Programa poticanja sporta i olimpizma na lokalnoj razini te dopune Pravilnika o kategorizaciji sportaša. O spomenutom Pravilniku, kao i o novom Kodeksu Međunarodne antidopinške agencije (WADA), zaključnu riječ dat će srpanjsko zasjedanje skupštine HOO-a (8. srpnja u Zagrebu).

Hrvatski badmintonski savez dobio je pozitivno mišljenje za domaćinstvo listopadskog EP-a za veterane u Zadru, a Hrvatski streljački savez za niz svjetskih kupova (2022., 2023. i 2024.) te juniorski SP 2024. u Osijeku, kao i Hrvatski kuglački savez za trostruki (dobno gledano) SP u Varaždinu 2025. godine.

Tagovi: Hrvatski olimpijski odbor, Zlatko Mateša, Zlatko Dalić, Marko Šuman, Filip Zubčić
PROČITAJ I OVO
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE