GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hoće li Bogdanović završiti u Lakersima?

Hoće li Bogdanović završiti u Lakersima?
SPEKULACIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.09.2022 / 11:21
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Bojan Bogdanović i dalje čeka rasplet svoje budućnosti u NBA ligi, odnosno hoće li ga Utah Jazz razmijeniti prije početka sezone i u koji klub. Hrvatskog reprezentativca sve se glasnije povezuje s LA Lakersima, a noćas se na društvenim mrežama raširila vijest o propalom trejdu koji bi Babu učinio suigračem LeBrona Jamesa.

Novinari The Athletica javljaju da su Lakersi ovog ljeta radili na razmjeni između četiri kluba, u koju su još bili uključeni Utah, Charlotte Hornetsi i New York Knicksi. U tim bi kombinacijama Donovan Mitchell iz Utaha prešao u Knickse, Lakersi bi se riješili Russella Westbrooka, a dobili Bogdanovića i Terryja Roziera iz Hornetsa.

Taj je konkretni posao propao jer je Utah naposljetku Mitchella poslala u Cleveland, ali to ne znači da Lakersi i dalje ne pokušavaju pronaći način da pronađu novi klub za Westbrooka, a Utah se i dalje čini kao jedna od rijetkih franšiza koja bi primila bivšeg MVP-a uništene reputacije.

Utah je ovog ljeta krenula u rekonstrukciju, trejdala dvije najveće zvijezde Rudyja Goberta i Donovana Mitchella, kao i obrambenog asa Roycea O'Nealea, a isto želi učiniti i s preostalom trojicom veterana - Bogdanovićem, Mikeom Conleyjem, Jordanom Clarksonom te Malikom Beasleyjem.

Tehnički, Lakersi i Utah lako bi mogli dogovoriti razmjenu. Jazzerima nije važno koje će igrače dobiti zauzvrat, ključno im je da za svakog od njih dobiju po jedan izbor prve runde drafta. Ali da bi sve bilo po propisima, u svakoj razmjeni moraju primiti igrače s ugovorima približne visine.

Westbrook u idućoj sezoni treba zaraditi čak 47.5 milijuna dolara, što znači da bi Utah mogla napraviti paket od Bogdanovića, Clarksona i Beasleyja, koje zajedno očekuje oko 48.5 milijuna u idućoj sezoni. No ako Utah za svakog od njih želi pick, Lakersi im to ne mogu omogućiti jer na raspolaganju imaju samo dva, i to tek 2027. i 2029. godine.

Druga je mogućnost da Utah Lakersima pošalje Bogdanovića i Conleyja, no uz njih bi trebalo ubaciti još jednog jeftinog igrača da bi sve bilo po pravilima salary capa, piše Index.

Konačno, sve se svodi na to je li Utah spremna uzeti Westbrooka i što namjerava učiniti s njim. On je specifičan igrač koji i dalje ima neosporne kvalitete, ali u završnoj fazi karijere nije se znao prilagoditi novoj košarkaškoj eri, promijeniti svoj stil igre i prihvatiti smanjenu ulogu, što je svojedobno drastično skratilo karijeru Allena Iversona, a Carmela Anthonyja na godinu dana ostavilo bez NBA ugovora.

Westbrook je i dalje igrač koji, ako mu se da ta sloboda, može sam nositi prosječnu momčad do doigravanja, ali u konkurentima za naslov nema mjesta među nositeljima igre. Drugi je problem za njega NBA sustav koji najgorim momčadima daje najveću šansu za prvi izbor drafta, a Utah je krenula baš u tom smjeru kako bi se idućeg ljeta dočepala 223 cm visokog Francuza Victora Wembanyame ili eksplozivnog beka Scoota Hendersona. A s Westbrookom bi ostvarili više pobjeda od planiranog i smanjili si šanse za prvi pick.

Isto rezoniraju i ostali klubovi u rekonstrukciji, dok ga oni s aspiracijama za naslov ne žele ili ne mogu priuštiti bez da razbiju aktualnu momčad i izgube nekoliko igrača čiji bi se ugovori poklapali s njegovim. Zato je Westbrook u svojevrsnom limbu i karijera bi mu mogla praktički biti gotova, čak i ako ga, na primjer, Utah primi zbog pickova, a zatim jednostavno otpusti. U ovom trenutku ipak je najizglednije da ostane u Lakersima i bori se za minutažu s Patrickom Beverleyjem i novopridošlim Dennisom Schröderom.

Što se tiče Bogdanovića, još od završetka prošle sezone na Indexu smo pisali da mu slijedi ovakva budućnost te da se Lakersi čine kao izgledna destinacija jer su odlični iskusni šuteri savršen fit za bilo koju momčad LeBrona Jamesa. Nema dvojbe da bi im Babo jako dobro došao, ali samo je pitanje jesu li u stanju realizirati tu razmjenu.

Bogdanović će u posljednjoj sezoni četverogodišnjeg ugovora koji je potpisao s Jazzom 2019. zaraditi 19.5 milijuna dolara, ali u ugovoru ima i "trade kicker" od 15%, što znači da u slučaju trejda dobiva povišicu koja bi mu donijela otprilike još tri milijuna.

Tagovi: Bojan Bogdanović, LA Lakers, Rudy Gobert, Donovan Mitchell, Utah Jazz, Russell Westbrook
PROČITAJ I OVO
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
Engleska na Euru bez vratara Johnstonea
HENDIKEP
Engleska na Euru bez vratara Johnstonea
LONDON - Engleska nogometna reprezentacija mogla bi imati dosta problema s vratarskom pozicijom na skorašnjem Europskom prvenstvu nakon što je postalo poznato da u Njemačkoj neće moći braniti Samuel Johnstone.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE