GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HNS usvojio izmjene kalendara, nastavak Prve HNL moguć već 16. svibnja

HNS usvojio izmjene kalendara, nastavak Prve HNL moguć već 16. svibnja
KALENDAR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.04.2020 / 16:06
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) u utorak je usvojio tri verzije izmjena kalendara natjecanja u Prvoj i Drugoj HNL te Hrvatskom kupu, zbog aktualne situacije s pandemijom COVID-19, a postavljeni su i novi rokovi za licenciranje.

"Prema preporuci krovne europske nogometne organizacije, Uefe, rukovodstvo HNS-a razmotrilo je sve opcije u kalendaru kako bi se omogućio uspješan završetak natjecateljske godine. S obzirom na to da je daljnji tijek epidemije koronavirusa nepredvidiv, Izvršni odbor HNS-a usvojio je tri inačice izmjene kalendara natjecanja HT Prve lige, 2. HNL te Hrvatskog kupa", stoji u službenom priopćenju HNS-a čiji su čelnici pri donošenju odluke konzultirali i Središnji državni ured za šport (SDUŠ) koji suglasan s navedenim odlukama.

Prema najboljoj opciji po pitanju epidemiološke situacije u Republici Hrvatskoj, natjecanje u Prvoj HNL bilo bi nastavljeno 16. svibnja, a završeno 19. srpnja. Finale Kupa bilo bi odigrano 25. srpnja, a utakmice kvalifikacija za Prvu HNL predviđene su za 26. i 29. srpnja. Za aktivaciju tog scenarija konačni rok za objavu je 20. travnja.

U drugoj opciji natjecanje u Prvoj HNL bilo bi nastavljeno 30. svibnja, a završeno 26. srpnja. Finale Kupa bi u tom slučaju bilo odigrano 1. kolovoza, a utakmice kvalifikacija za Prvu HNL predviđene su za 2. i 5. kolovoza. Rok za aktivaciju ove opcije je 4. svibnja.

Prema trećoj verziji, na čiju se objavu može čekati do 18. svibnja, Prva HNL bi bila nastavljena 13. lipnja, a posljednje kolo bilo bi odigrano 2. kolovoza. Prethodilo bi mu finale Kupa 29. srpnja, dok bi utakmice kvalifikacija za Prvu HNL bile odigrane 8. i 12. kolovoza.

"Ovisno o epidemiološkoj situaciji u Republici Hrvatskoj te odlukama nadležnih tijela, Izvršni odbor će posebnom odlukom utvrditi koja će se inačica izmjene kalendara natjecanja primijeniti", navodi se u priopćenju.

Izvršni odbor je sukladno preporuci Uefe produžio sve rokove vezane za odlučivanje o izdavanju licence te su stoga učinjene izmjene i dopune Pravilnika o licenciranju klubova HNS-a. Prema tim izmjenama i dopunama odluke u prvom stupnju bit će donešene 15. svibnja, a konačne odluke o izdavanju licence, nakon moguće provedbe žalbenih postupaka, bit će donijete 15. lipnja.

"U ovogodišnjem postupku licenciranja neće se primjenjivati kriterij F.05 "Budući financijski podaci" (članci 35-40. Pravilnika)", zaključuje se u priopćenju HNS-a.

Tagovi: Hrvatski nogometni savez, Hrvatska nogometna liga, koronavirus u Hrvatskoj
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE