GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HNS smijenio šefa sudaca i cijelu sudačku Komisiju

HNS smijenio šefa sudaca i cijelu sudačku Komisiju
MIŠKOVIĆEVA POBJEDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.02.2021 / 08:40
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Damir Mišković je drugi put u četiri godine uspio srušiti Komisiju nogometnih sudaca HNS-a. Na jučerašnjem sastanku u Hiltonu odlučeno je da se trenutna Komisija ukida, a naknadno će se formirati nova, vjerojatno već u ožujku, potvrdio je izvor iz HNS-a.

"Nema se tu što puno reći, a da već ne znate. Izvršni odbor mora do 15 sati potvrditi odluku, ali s te strane neće biti problema. To je samo dokaz da se u Savezu puno toga mijenja i da doista želimo imati zdrav nogomet. Ovo je samo početak promjena koje su bile nužne", rekao je Indexu izvor iz HNS-a.

Podsjetimo, Mišković je prije tjedan dana, nakon nevjerojatne utakmice na Rujevici između Šibenika i Rijeke (2:2) i VAR predstave u sobi Gorana Gabrila, glavnog VAR suca, poslao poruku da iza svega stoje dublje stvari i da tek sada, odlučnije nego ikad, želi urediti stvari u nogometu. Počet će, tvrdi, sa sudačkom organizacijom. Prvi je na udaru Splićanin Gabrilo kojeg je Mišković direktno prozvao, a Bruno Marić kao kontrolor zakucao negativnom ocjenom, da bi Gabrilo bio uklonjen s liste sudaca u idućem kolu, a doznajemo da bi zbog nevjerojatnih gafova u VAR sobi mogao biti kažnjen puno duže.

"Kako god zvuči, ja ću ponoviti - dosta je bilo. Došlo je vrijeme da promijenimo sve, sudačka organizacija i dalje je rak-raka, a ova utakmica na Rujevici i sve ovo s VAR-om je sramota za VAR suca Gorana Gabrila. Obećavam da ćemo napraviti sve da promijenimo stvari i to sada govorim kao dopredsjednik Saveza. Očistit ćemo ih sve, to nam je posao", rekao nam je prije tjedan dana Mišković koji je promjene najavio iz Dubaija.

Što je najavio, to se i dogodilo. Prestalo je postojati tijelo HNS-a u kojem su sjedili Ante Kulušić kao predsjednik, Domagoj Vučkov kao član i voditelj VAR edukacije, Draženko Kovačić, Ante Vučemilović - Šimunović mlađi te Vlado Svilokos i Igor Pristovnik.

To znači da Ante Kulušić više neće imenovati VAR suce za utakmice već će to činiti Ivan Novak koji je dosad delegirao i sve ostale suce. Kulušiću ostaje dužnost slanja kontrolora suđenja na utakmice.

Sastanak na kojem je razriješena Komisija pohodila je većina članova Izvršnog odbora HNS-a, ali ne i Davor Šuker koji je i dalje odsutan iz Saveza kojeg formalno vodi.

Jedini čovjek protiv odluke bio je Ante Vučemilović-Šimunović koji je demonstrativno napustio sastanak, a HNS je dao članovima izvršnog odbora da do danas u 15 sati odgovore slažu li se s raspuštanjem Komisije.

Treba naglasiti da je glasanje mailom samo formalnost, moguće je da još netko uz Kulušića promijeni odluku, ali to ne bi bilo dovoljno za potpuni preokret.

Tagovi: Damir Mišković, NK Rijeka, Draženko Kovačić, Ante Vučemilović - Šimunović, Vlado Svilokos. Hrvatski nogometni savez, Ante Kulušić
PROČITAJ I OVO
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE