GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HNS pokreće pregovore oko otkupa TV prava

HNS pokreće pregovore oko otkupa TV prava
PREGOVORI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.02.2022 / 14:28
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nakon što je 15. veljače u ponoć istekao usuglašeni rok za uplatu prve rate financijskih sredstava za otkup TV prava domaćih nogometnih natjecanja, HNS je raskinuo ugovor sa švedskom tvrtkom Endorphin Magine te od srijede službeno pokreće proces pregovora s drugim ponuđačima.

Unatoč iskazanom interesu od strane HNS-a da se suradnja ugovorena u kolovozu 2020. godine provede te nakon intenzivnih pregovora sa švedskom tvrtkom proteklih mjeseci, s jučerašnjim istekom ugovorenog i prolongiranog roka za uplatom sredstava poduzete su pravne radnje kojima je prethodno potpisani ugovor automatski prestao važiti, navodi se u priopćenju Saveza objavljneom na njegovim službenim stranicama.

U cilju zaštite interesa HNS-a i domaćeg nogometa, ugovaranja značajnih financijskih sredstava za hrvatske nogometne klubove te osiguravanje prijenosa Prve HNL i drugih nogometnih natjecanja u sezoni 2022./2023., HNS pokreće intenzivne pregovore s drugim zainteresiranim subjektima oko otkupa TV prava za sva natjecanja pod okriljem HNS-a.

Pritom, HNL ističe kako značajan rast kvalitete domaćeg klupskog nogometa, na čelu s Prvom HNL, generira sve veći interes tržišta te predstavlja najatraktivniji sportski sadržaj u zemlji. Rukovodstvo HNS-a, stoga, ne dvoji kako postoji veliki interes potencijalnih partnera te će Savez učiniti sve da bi u najkraćem roku pronašao novog medijskog partnera kao kvalitetno i održivo rješenje, osiguravajući pritom značajna financijska sredstva klubovima, a što će rezultirati dodatnim osnaživanjem konkurentnosti i povećanjem kvalitete domaćeg nogometa u predstojećem razdoblju.

HNS u nove pregovore ulazi s puno optimizma jer je natječaj proveden 2020. godine pokazao iznimnu vrijednost hrvatskog nogometa na hrvatskom i inozemnom tržištu, što su potvrdile financijski izdašne ponude više zainteresiranih subjekata. Stoga je HNS uvjeren kako će u skorom roku realizirati suradnju s novim medijskim partnerima koji će dodatno povećati kvalitetu praćenja te dostupnost hrvatskih nogometnih natjecanja, prije svega domaćoj publici i navijačima.

U cilju zaštite klubova i domaćeg nogometa HNS je pokrenuo aktivnosti kojima će u najkraćem mogućem roku doći do novog rješenja koje će biti dugoročno, kvalitetno i financijski iznimno vrijedno. Neupitno je kako će HNS svojim poslovnim aktivnostima te nadolazećim pregovorima s medijskim partnerima i sponzorima natjecanja osigurati značajna sredstva za klubove, koja su značajno veća u odnosu na dosadašnje prihode koje su klubovi ostvarivali iz ovog segmenta.

Tagovi: Hrvatski nogometni savez, televizijska prava, Endorphin Magine
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE