GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HNS najoštrije osudio rasistički incident u Zadru

HNS najoštrije osudio rasistički incident u Zadru
OSUDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.08.2022 / 17:22
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatski nogometni savez oštro je osudio ponašanje dijela gledatelja na prijateljskoj utakmici Zadra i Šibenika koja je u srijedu odigrana na stadionu Stanovi u Zadru.

Na navedenom prijateljskom susretu dio gledatelja je krajnje neprimjerenim povicima vrijeđao igrače Šibenika na nacionalnoj osnovi te na osnovi boje kože, a verbalno nasilje upotpunjeno je i fizičkim kada su pojedinci prema terenu bacili bananu i staklenu bocu.

Hrvatski nogometni savez takvo ponašanje najoštrije osuđuje i smatra potpuno neprihvatljivim. Ovakav incident baca veliku sjenu na hrvatski nogomet i hrvatsku državu te HNS poziva nadležne institucije da učine maksimum kako bi počinitelje odgovarajuće sankcionirali.

Nadalje, HNS pozdravlja ispravnu odluku sudačkog tima o prekidu utakmice nakon sat vremena igre, kod rezultata 4-2 za Šibenik, kao i ispriku HNK Zadar. Iz HNS-a se nadaju da će HNK Zadar kao organizator učiniti sve da se ovakav incident ne ponovi. HNS poziva Županijski nogometni savez Zadarske županije, kao nadležnu organizaciju u ovom slučaju, da razmotri disciplinske sankcije povodom ovog slučaja.

Foto: Drago sopta / HNS

Tagovi: Hrvatski nogometni savez, Zadar, Šibenik, rasizam
PROČITAJ I OVO
Ancelotti: Pep je džentlmen
POŠTOVANJE
Ancelotti: Pep je džentlmen
MANCHESTER - Svi su nas otpisali, rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti, ali Real nikad ne umire, poručio je talijanski stručnjak nakon izbacivanja Manchester Cityja.
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
Dinamo došao na samo dva boda od Rijeke
HNL
Dinamo došao na samo dva boda od Rijeke
ZAGREB - Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin 2:1.
Slavnić se naljutio na Acu Petrovića
LJUTNJA
Slavnić se naljutio na Acu Petrovića
ZAGREB - U čast Draženu Petroviću 5. rujna u Zagrebu bit će spektakl. U Areni će igrati reprezentacija Hrvatske i selekcija Eurolige.
Gundogan oštro kritizirao suigrače nakon ispadanja
KRITIKE
Gundogan oštro kritizirao suigrače nakon ispadanja
BARCELONA - Paris Saint-Germain zaustavio je Barcelonu u četvrtfinalu Lige prvaka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE