GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HNS izdao licence za sezonu 2023./24.

HNS izdao licence za sezonu 2023./24.
LICENCE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.05.2023 / 11:36
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatski nogometni savez dodijelio je licence za sezonu 2023./24. za UEFA-ina klupska natjecanja, uključujući UEFA-inu Ligu prvakinja te natjecanje u HNL i u Prvoj NL, objavljeno je u subotu na službenim stranicama Saveza.

"Hrvatski nogometni savez kao davatelj licence završio je 20. po redu Središnji postupak licenciranja klubova za natjecateljsku 2023./24. godinu za UEFA-ina klupska natjecanja, uključujući Uefa-inu Ligu prvakinja te natjecanje u HNL i u Prvoj NL", stoji u objavi HNS-a.

UEFA licence za 2023./24. dobili su GNK Dinamo, HNK Gorica, HNK Hajduk, NK Istra, NK Osijek, HNK Rijeka, NK Rudeš, SNK Slaven, NK Varaždin. UEFA-inu licencu od prvoligaša nisu dobili Lokomotiva i Šibenik koji ispada u drugu ligu, dok ju je NK Rudeš, koji seli u prvu ligu, dobio.

Licence za HNL za sljedeću sezonu dobili su GNK Dinamo, HNK Gorica, HNK Hajduk, NK Istra, NK Lokomotiva, NK Osijek, HNK Rijeka, NK Rudeš, SNK Slaven, HNK Šibenik, NK Varaždin.

Licence za Prvu NL za sezonu 2023./24. dobili su NK Bjelovar, NK BSK Bijelo Brdo, HNK Cibalia, NK Croatia, NK Dubrava Tim-Kabel, NK Dugopolje, NK Hrvace, NK Hrvatski Dragovoljac, NK Jarun, NK Kustošija, NK Mladost, NK Opatija, HNK Orijent, NK Rudeš, NK Sesevete, NK Solin, HNK Vukovar 1991, NK Zrinski

Pravilnik također sadrži kriterije za licenciranje (ženskih) nogometnih klubova za natjecanje u UEFA-inoj Ligi prvakinja. Naime, od natjecateljske 2020./21. godine za sudjelovanje u UEFA Ligi prvakinja (UWCL) klubovi trebaju imati licencu izdanu od nacionalnog saveza. Licencu za UEFA-inu Ligu prvakinja dobio je ŽNK Osijek, navodi se na stranicama HNS-a.

Uvjet za UEFA Licencu, UEFA Licencu za Ligu prvakinja, Licencu za HNL i Licencu za Prvu NL je da klub ispunjava kriterije stupnja „A“ i „B“ iz šest skupina kriterija, a to su: Sportski, Nogometno-društvene odgovornosti, Infrastrukturni, Administracije i stručnog osoblja, Pravnih i Financijskih.

Tagovi: Hrvatski nogometni savez, Dinamo, Gorica, Hajduk, Rudeš, Istra 1961
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE