GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Halilhodžić: Teško da smo mogli dobiti teže protivnike

Halilhodžić: Teško da smo mogli dobiti teže protivnike
RIJEČ AUTORITETA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.04.2022 / 10:04
Autor: SEEbiz / H
DOHA - Dojučerašnji vladar Fifa poretka, afrička reprezentacija u velikom naletu i jedan partibrejker koji je nepozvan upao na tulum Meksikancima i Amerikancima.

U ždrijebu skupina završnice Svjetskog prvenstva Hrvatska je završila u intrigantnoj skupini s Belgijom, Marokom i Kanadom.

Bolje ili lošije nego u Rusiji 2018?

- Otprilike tu negdje. I tada smo imali jednog velikog favorita iz skupine nositelja, Argentinu, jednu afričku reprezentaciju te Island kao autsajdera na papiru. Ako tražimo razliku, nju čini Kanada. Riječ je o reprezentaciji koja je iskoračila i osvojila prvo mjesto u sjevernoameričkim kvalifikacijama, stiže na turnir prvi put nakon 36 godina stanke. Mlada momčad koja će se u Kataru pojaviti s velikim motivom i posebnom energijom - ocjenjuje Zlatko Dalić.

Kanada je, dakle, nagazna mine skupine?

- Nikako, nikako ne smijemo podcijeniti tu reprezentaciju. Raspored nam donekle ide na ruku jer bolje je skupinu otvoriti utakmicom s Marokom nego s Belgijom, iako će Maroko s velikim znalcem Halilhodžićem na klupi definitivno biti vrlo zahtjevan suparnik.

U mixed-zoni medijskog centra u Dohi izbornik je stigao kada se Vahid Halilhodžić već umorio od razgovora odradivši s nogu valjda desetak intervjua. "Vidimo se Vaha", ispratio je Dalić izbornika koji se u studenom na SP vraća s već četvrtom različitom reprezentacijom. "Gdje se vidimo Zlatko?", zaskočio je Vaha kolegu. "Valjda u Dubrovniku na ljeto", snašao se Dalić.

Halihodžić je prethodno priznao novinarima da će biti posebno napaljen na Hrvatsku kao finalist Svjetskog prvenstva?

- To je prirodno, nema ničeg lošeg u takvom stavu. Meni će biti važno da mi na SP dođemo motivirani i čiste glave, neopterećeni srebrom iz Rusije. U pripremi za Katar treba zaboraviti Rusiju, bilo je i prošlo. Vidjeli ste što se dogodilo Italiji u ovim kvalifikacijama, niti godinu dana nakon što je osvojila europski naslov - dodaje Dalić.

Halilhodžić je rođeni pobjednik. Već se počeo hraniti podatkom da je u skupini s dvije reprezentacije koje su obilježile turnir prije četiri godine.

- Svjetski viceprvak i treća momčad svijeta, a onda i Kanada koja je kolo prije kraja kampanje osvojila sjevernoameričke kvalifikacije. Teško da smo mogli dobiti teže suparnike. Cijenim Belgiju, ništa manje Hrvatsku iako je nisam pozorno pratio u posljednje vrijeme. Vidio sam meč s Rusijom u Splitu gdje je vasa momčad odigrala s autoritetom. Nema tu puno priče, hrvatski nogometaši i dalje igraju za najveće svjetske klubove, a Modrić je fenomen jer i u ovim godinama drži visoku razinu - rekao je Halihodžić.

Kada smo ga pitali hoće li možda pomilovati Chelseajevu zvijezdu Zyjecha, odmahnuo je rukom - ta je priča završena. Ali zato nije ostao nijem na pitanje o ocjeni bivše PSG-ove zvijezde Rothena, koji je uzburkao javnost ocjenom da su Vahine metode, koje koketiraju s diktaturom, zastarjele i prevladane.

- Valjda nakon dugo vremena nije bio drogiran pa priča gluposti! - ispalio je.

Roberto Martinez je posljednji stigao pred novinare i priznao da je "prezadovoljan" ždrijebom.

- Jesam i to zato jer će skupina otpočetka tražiti punu motivaciju i posvećenost. Imamo Maroko, tijesno nogometno povezan s Belgijom, puno njihovih nogometaša igra za belgijske klubove. Onda Kanadu kao skrivenu prijetnju, ipak je to momčad koja je osvojila Concacaf i Hrvatsku koja je nakrcana individualnim talentom i već petu godinu pod vodstvom istog izbornika – rekao je Martinez. Veliki adut Belgije ovaj put prepoznaje u zimskom terminu SP-a.

- Nama bi to moralo odgovarati. Igrači dolaze spremni, ravno iz punog klupskog pogona. Puno je lakše tako pripremati utakmicu nego kada ih dobijete iscijeđene, sa 60-70 utakmica u nogama.

Foto: AFP

Tagovi: Vahid Halilhodžić, Maroko, SP u Kataru, Zlatko Dalić, Roberto Martinez
PROČITAJ I OVO
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE